Ma is szedi áldozatait a szellembuszmegálló: évek óta nem működik, hetekkel ezelőtt eltüntették, de ma is büntetnek a helyén

2013.04.22. 09:03
43 hozzászólás

megalloboszi.jpg

A fenti kép elsőre akár az Indafotó szégyenfalgyűjteményében is szerepelhetne, ahol a legbunkóbb módon parkoló autósokat gyűjtik. Ám erről szó sincs. Ez ugyanis a látszattal ellentétben nem egy buszmegálló.

A képet Király Márta küldte az ittlakunk.hu oldalra, és egy furcsa jelenséget ábrázol: busz már évek óta nem áll meg itt a XII. kerületi Böszörményi úton, az autósok pedig teljesen logikusan visszafoglalták az út szélét. Persze a tábla az tábla, szóval aki itt áll meg az szabályt sért. Szóltak hát, hopgy el kellene tüntetni. A fotó megjelenése után példás gyorsasággal intézkedett a BKK: a megállót felszámolta. A történet azonban itt még nem ért véget.

Városjáró ugyanis arra figyelmeztetett az ittlakunk.hu XII. kerületi Facebook-oldalán, hogy:

 

"Az évek óta használaton kívüli Böszörményi úti buszmegállót a BKK forgalomtechnika múlt héten, időközben felszámolta. Ettől függetlenül a korábban kirótt bírságoktól jelenleg nem tudnak/akarnak eltekinteni a Fővárosi közterület-felügyeletesek - noha azokat bevallottan a bevételmaximalizálás miatt rótták ki az autósokra. Jelenleg több panaszbeadvány is fut a szemellenzős bírságolás kapcsán"

 

FRISSÍTVE: A témában Váczi János, XII. kerületi alpolgármester levelet írt a fővárosnak, mely itt olvasható (pdf). A témával pedig a kerületi újság is foglalkozott (pdf), amit szintén elküldött nekem Hegyvidék önkormányzata. Ha esetleg valaki arra jár, mesélje már el, most épp mi a helyzet. Mert ha még mindig kinn van a tábla, akkor (ahogy írtam is a posztban) bizony teljesen joggal büntetik az ott parkoló autósokat.

FRISSÍTVE 2.: Városjáró küldött egy képet, amin látszik: a megállónak nyoma sincs már.


Vagyis nem lehet a kinn felejtett busztáblára sem hivatkozni a büntetésnél, legfeljebb a szintén indokolatlanná vált (és jóval nehezebben észrevehető) sárga csík miatt. Kíváncsian várom a további fejleményeket.

FRISSÍTVE 3.: Az Urbanista történetének legtöbbször update-elt bejegyzéséhez a Budapesti Közlekedési Központ is elküldte tájékoztatását, mely alább olvasható:

 

"A tömegközlekedést akadályozó járművek elszállítását 2013-ban kezdte meg a BKK. Ennek során többször szállítottak el a XII. Böszörményi út 12. és az Alkotás utca 21. szám előtt lévő villamospótló-busz megállójában szabálytalanul várakozó járműveket. Az elszállításokról készült jegyzőkönyveket, napi jelentéseket a BKK Közút minden esetben megvizsgálja és keresi a lehetőségeket a forgalmi rend olyan módosítására, melyben a járművezetők hibájának, szabályszegésének minimális a lehetősége.

 

A felülvizsgálat alapján a fenti megállóhelyeket áthelyeztettük úgy, hogy azok a parkolóhelyek számát ne csökkentsék, hanem egyébként is a megállási tilalom hatálya alatt álló útszakaszra kerüljenek. Az új helyeken a villamosok pótlása esetén megálló pótlóbuszok a közúti forgalmat ugyan kis mértékben akadályozzák, de a villamos megállóhelyek peronszigetéhez jelentősen közelebb kerültek."

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?