Digitális fájlok csomagolása csepeli növényekbe, barangolás Újlipótvárosban, valamint szakmai csevej a campusokról és a tájkertészeti blogolásról - programajánló

2013.04.27. 09:17

6899237896_90b65dca60_z[1].jpg

A kép illusztráció. Eredeti forrását nem ismerem, de tele van vele a net.

A növénygrafiti remek móka, volt már rá példa Budapesten mohából, gerillamódra is, meg hivatalosan, önkorifalra örökzöldekkel is. A mostani egészen speckó lesz, mert digitális fájlokat is csomagolnak bele Csepelen. Ám nem ez az egyetlen program, amit a figyelmetekbe szeretnék ajánlani a közeljövőben, íme a kínálat lipótvárosi társasjátékkal, campusfejtéssel, offline blogolással.

 

PLACCC Go Csepel: növénygraffiti és digitális üzenőfal a Duna-parton - április 28. vasárnap 15:00

Kellemes sétával egybekötött formabontó szórakozást ígér a negyedik PLACCC Go nevű ingyenes program. Az érdeklődőket a Boráros téri HÉV-megálló infopultjánál szervezők és művészek várják, akikkel egy kis séta után új technológia alapú köztéri beavatkozásban vehetnek részt a Duna-parton. A Green Dead Drop Csepel nevű pont egy nemzetközi városi fájlmegosztó hálózat része lesz, amely New York-ból indult hódító útjára. A lényege, hogy falakba, épületekbe, illetve utcai objektumokba USB pendrive-okat építenek be, amelyekre bárki feltölthet fájlokat, és ingyen letölthet onnan bármit. A pendrive-okon általában a környékről szóló információkat, fotókat, képzőművészeti, irodalmi alkotásokat, zenéket, üzeneteket osztanak meg egymással az emberek. (Itt egy videó róla, hogy mi is ez.) A vasárnapi esemény különlegessége, hogy a pendrive-ot egy környezetbarát növénygraffitibe ágyazzák be a résztvevők. Bővebben itt olvashattok róla.

 

Újlipótvárosi barangolás: városismereti verseny - április 28. vasárnap 15:00

A Szent István körúti Kinóbóból indul a túra, ahol egy jó pohár ital elfogyasztása után útra is kelhettek a nagyjából 2 órásra tervezett barangolásra. A Budapest Barangoló egy rendhagyó, interaktív városismereti verseny, amelyet időről időre más és más tematikával, más városrészben rendezünk meg. Egyszerre városnézés, csapatmunka és verseny! Így olyan túrán vehettek részt, ahol idegenvezető nélkül, saját magatok ismerhetitek meg a város rejtett zugait, eddig ismeretlen vagy ismertnek vélt területeit, történeteit. A versenyben 2-5 fős csapatok indulnak, hogy feladványról feladványra haladva, egy fokozatosan kirajzolódó útvonal mentén térképezzék fel a látnivalókat. Bővebben.

 

Blogger hétfő, offline blograndevúk: Táj-Kert blog - április 29. hétfő, 20:00

Minden hónap utolsó hétfőjén este 8 órától, a Corvin Áruház 3. emeletén a kezdő és gyakorló blogkövetők személyesen is találkozhatnak kedvenc oldalaik szerzőivel és megismerhetik aktuális városi top-listájukat. Sőt, akár vitázni is lehet élőben, a helyszínen vagy online, a bloggerek@fugaradio.net e-mailcímre előzetes beküldött kérdésekkel. A beszélgetések után pedig mindenki együtt koccinthat a folytatásra, az érdeklődők pedig a fugaradio.net oldalon utólag is meghallgathatják a teljes beszélgetés. A vendégek ezúttal Szende András a blog szerzője és Erő Zoltán építész, tervező. Bővebben itt.

 

KÖRBE: környezetpszichológiai beszélgetések, ezúttal a campusokról - május 7. kedd 14:00

A szakmai konferencia célja, hogy a környezetpszichológiával foglalkozók és a tudományághoz köthető társterületek képviselői találkozzanak, és megismerjék egymás tevékenységét. A KÖRBE idei témája a város - pontosabban a város és egyik leképeződése, a campus, vagyis az egyetemváros. A konferencián - a most teremtődő hagyományokhoz hűen - részt vesznek pszichológusok, építészek, művészek, egyetemi hallgatók. Bővebben itt.