Így alakulhat át hamarosan a Nyugati tér. Mit szóltok hozzá?

2013.06.05. 12:29

18769841_5539ab0178106d106839e9f81ec7f66d_l.jpg_800x478

Legalábbis jó esély van rá. Terézváros önkormányzata ugyanis a közelmúltban nagytakarítást rendezett a Nyugati téren, ami biztos feltűnt az arra járóknak, mert nem csak kipucolták az egészet, de újrafestették és növényekkel ültették be a virágládákat is.

Az esemény meghívójában viszont szerepelt egy különös látványterv is, ami felkeltette az érdeklődésem. MInt kiderült, ez a Skála Metróéké. Kovácsné Szentes Gyöngyi ügyvezető kérésemre nem csak egy nagyobb felbontású képet küldött, de elárult pár dolgot a fejlesztés részleteiről és annak megvalósulási esélyeiről is:

"A Skála Metró épülete a Skála Metro Ingatlanhasznosító Kft. tulajdonában áll, az épület előtti terület tulajdonosa a VI. kerület Terézváros Önkormányzat.

Cégünk megbízásából és finanszírozásával készített a Város-Teampannon Kft. az épület előtti tér felújítására vonatkozó koncepciótervet.

Ezt a koncepció tervet bemutattuk az Önkormányzatnak, akik nagy örömmel vették és közösen tárgyalunk, dolgozunk azon, hogy a terv megvalósuljon. 

A koncepció terv épületet érintő részén cégünk már dolgozik, azaz a tervezők készítik az ehhez szükséges engedélyezési tervdokumentációt. Ezek elkészültét és építési engedélyezés jogerős jóváhagyását követően hozzálátunk a kivitelezéshez.

Tervezzük az épület teraszát a felüljáróval összekötő híd elbontását, ezzel tágasabbá, nyitottabbá válik a térnek ez a része. Dolgozunk azon, hogy a jelenleg az aluljáróból felvezető lépcső racionalizálásra kerüljön, azaz - terveink szerint - elbontásra kerül és egy optimálisabb, a Bajcsy Zs. út felé nyíló lépcső kerül megépítésre. Ez az átalakítás is a tér tágasabbá válását eredményezi."