Valaki egyik napról a másikra elkerítette magának Zuglóban a járdát. Az önkormányzat szerint jogosan

2013.06.12. 08:13

~dá~: Viktor: Lopják/eladják a járdát és a közterületet Zuglóban

Épült Zuglóban egy csöpp, de annál aranyosabb játszótér Alsórákoson, a Cinkotai út és a Negyed utca sarkán. Ez idáig rendben is volna, sőt példamutató dolog más önkormányzatoknak is: tessék szépen játszótereket építeni, mert az fontos dolog! 

Ami azonban Viktor szemét szúrni kezdte, az nem is ez a fejlesztés, hanem ami az utca túloldalán van. Ezen a Street View-képen látszik, hogy milyen volt a terület a beépítés előtt:

194rr[1].jpeg

Mint írja,

"kép bal szélén, a saroktól a zöld garázsig terjedő rész lett a menő kis játszótér. Eddig minden szuper, nade. A kép jobb oldalán látszik, hogy a járda egyszer csak véget ér (másik nézőpontból kép itt), azaz sikerült privatizálni szépen. Ez a folyamat nem áll meg: a csatolt fotó a fenti kép jobb oldalát mutatja, immár a járdaszakasz további elkerítésével együtt."

Felhívtam a Zuglói Önkormányzatot, ahol a sajtós a telefonban azt mondta, hogy igen ez valószínűleg illegálisan történt, de megkérdezi a hatósági ügyosztályt.

Majd egy héttel később levélben azt kaptam:

"Cinkotai utca – Negyed utca sarok: Jogszabálysértő állapot nem áll fent, a jogi telekhatár ott van ameddig látható, jogosan használja a ház tulajdonosa."

Természetesen készséggel elhiszem, csak azt nem tudom, hogy milyen lehet egy ilyen ráeszmélés a tulajnak. Élek évtizedekig egy házban egy kerttel, aztán egyszer csak arra ébredek, hogy a fenébe, majd' elfelejtettem, hogy nekem sokkal nagyobb a telkem és gyorsan bekerítem a maradékot is? Rejtély!

Frissítve: És a rejtély megoldása: a tulajdonos az önkormányzattól vette meg a területet. A rejtély már csak az, hogy ezt miért egy kommentelőtől kell megtudni, miért nem az önkoritól.