Ilyen lesz az új Tüskecsarnok földbe süllyesztett munkacsarnokokkal kibővítve

2013.06.18. 22:52

Tuske-ejszaka[1].jpg

Nekem a Tüskecsarnokról most már életem végig az fog eszembe jutni, amikor az RTL-es forgatáson egy fekete sapkás smasszer beállt elém, és izmozni kezdett a kamera előtt. Pedig már akkor is pozitív példaként akartuk bemutatni, hogy lám van, ami végre megoldódik Budapesten szellemépületügyben.

Most pedig még inkább ilyen példának tűnik. A Jégkorongblogon lehozták a csarnok legújabb látványterveit és a legutóbbi fejlemények bemutatása után rátértek a lényegre: mikor és hogy készül el végleges formában az uszodával kiegészülő komplexum.

Tuske-nappal[1].jpg

"Az ajánlattételi határidő július 19., a munkaterület átadása, illetve az uszodakomplexum tervezési feladatai legkorábban 2013. augusztus végén kezdődhetnek, és első ütemben a Tüskecsarnok (sportcsarnok) 2014 első félévében, a teljes létesítmény (az új uszodával együtt) pedig 2015 első félévében készülhet el.

A Tüskecsarnok központi, 4000 fős nagyterme hazai és nemzetközi sportesemények, kulturális rendezvények, így koncertek és kiállítások helyszíne lehet. A föld alá süllyesztett kisebb munkacsarnokokat pedig edzésre, felkészülésre használhatják a profi versenyzők, valamint a diákok és egyetemisták. Rajtuk kívül a sportos kikapcsolódásra vágyó szabadidős sportolókat – különös tekintettel a főváros XI. kerületének lakóira – is várja majd a Tüskecsarnok, amelyben helyet kap fitneszterem, fallabdapálya, mászófal, internetkávézó, sőt edzéstervezési, élettani tanácsokat is kaphatnak a létesítmény használói.

A műszaki felszereltség egyik érdekessége, hogy a központi aréna cserélhető burkolatot kap, ezzel gyakorlatilag az összes teremben űzhető sportág versenyeinek megrendezésére alkalmas lesz. Beépítik a jégkészítéshez szükséges gépeket és vezetékeket is, így a Tüskecsarnok a jeges sportágak eseményeinek is otthont adhat. A létesítmény alatt kétszintes mélygarázs épül, ami megszüntetheti a környék parkolási problémáit.

További különlegesség, hogy a csarnok tüskéi speciális éjszakai világítást kapnak, ezzel a tervezők reményei szerint Budapest egyik új látványossága lehet az épület."

 Rengeteg látványterv itt.

(tipp: sadia, kösz!)