Vízipókos vagy szecessziós épületesek legyenek a kecskeméti buszok? Most bárki dönthet a dizájnról!

2013.08.26. 19:12

busz0180_0[1].jpg

"Mindegyik ilyen firkás? Nincs valami egyszerűbb, szép színű?" - kérdezték a gyerekeim, amikor megmutattam nekik a terveket. Pedig mindketten szeretik a Vízipókot és a Magyar népmeséket is (épp ezért hívtam ide őket a géphez), és nem is tudtam róluk eddig, hogy a minimalizmus hívei.

Kecskemétre ugyanis hamarosan 25 hibridbusz érkezik, amelyek egyedi arculatot fognak kapni. Ez tök jó ötlet, egyrészt kedves gesztus, másrészt tök jó reklám a fejlesztésnek. Nekem ugyan kicsit átláthatatlan a szavazási rendszer, de hátha nektek világosabb. Mint a város honlapján írják:

"Az első fordulóban a városban működő iskolák tanulói összesen 164 pályamunkát nyújtottak be, amelyek közül a zsűri kiválasztotta a tíz továbbgondolásra javasolt alkotást. Ez utóbbiak alapján a második fordulóban művészeti team-ek kaptak felkérést arra, hogy négy fő koncepció mentén - rajzfilm, kecskeméti várostörténet/kecskeméti épületek, szecessziós művészet, absztrakt művészet – készítsék el pályamunkáikat.

A második fordulóban a Kecskemétfilm Kft. és a Katedra Gimnázium, Informatikai és Művészeti Szakközépiskola és Kollégium nyújtott be pályamunkákat. Ezekre szavazhat most a város lakossága a www.kecskemet.hu honlapon. A szavazatokat az önkormányzat 2013. szeptember 1-ig várja, majd - a lakossági vélemények figyelembe vételével - a képviselő-testület dönt arról, hogy mely múvészeti szervezetet/ szervezeteket bízza meg a végleges arculati tervek elkészítésével."

Én a magam részéről nagyon szeretem a Kecskeméti Rajzfilmstúdió alkotásait - a Magyar népmese formavilágát kiváltképp - vagyis nagyon örülnék, ha valami ilyen jelenne meg. Eleve tetszik, hogy a város kezdi felfedezni magának a településmarketingben is ezt az egyedülálló lehetőséget. 

Ugyanakkor nekem is az a véleményem, hogy egyelőre kicsit letisztulatlanok a tervek. Legtöbbjük mintha csak hatalmas reklám lenne a buszon, szinte egyik sem olyan, mintha magához a buszhoz tartozna. Valamelyikkel nem is nagyon tudok mit kezdeni. Például azzal a kiégett macskaprostival (004)

Nektek mi a véleményetek? Ha valamelyik tetszik, itt akár szavazhattok is rá!

Tipp: Sadia, kösz!