Elkezdtek dolgozni az egykori Balettintézeten? Vagy csak valami trükközés folyik?

2013.09.01. 17:14

A Balettintézet - leánykori nevén Drechsler-palota - tényleg az egyik legmostohábban kezelt műemléke Budapestnek (főleg mióta végre elkezdtek dolgozni a Várbazáron és a Honvéd Főparancsnokságon is). Ráadásul egy igen kiemelt helyen levő épületről (az Andrássyn, az Operával szemben) és egy igen fontos építészünk Lechner Ödön (és  Pártos Gyula) munkájáról van szó. 

Most ne foglalkozzunk azzal, hogyan kótyavetyélte el Terézváros 1997-ben vérlázító áron az ingatlant, hanem fókuszáljunk az épület állagára. Ugyanis a műemlék azóta is üresen pusztul. A legutóbbi hír az volt róla, hogy állagmegóvásként leverték róla a veszélyessé vált részeket.

Azután a híres Orbán-Tarlós közös sajtóbuszozáson, a miniszterelnök tett egy utalást arra, hogy valahogy vissza kellene venni a portugáloktól, ha hagyják pusztulni. És most láss csodát!

Heti Betonos BDZsH arra járt tegnap és a mellékelt fotókat osztotta meg velünk. Mint írta:

"Az alábbi képeket most délután készítettem. Munkavégzés ugyan nem volt, de érdekes tényező, hogy a 2011-ben megszerzett jogerős építési engedély idén, szeptember 5-én járt volna le. Erre augusztus 28-al megkezdték a munkát."

A mellékelt tábla mindenesetre elég gyanús, hiszen mindössze az első munkafázis, a bontás határidejét adja meg. Hogy mikor lesz itt luxusszálloda, arra utalást sem tesz. Vajon mi van a háttérben? Amint többet tudunk, jelentkezünk, addig is bízzunk a legjobb forgatókönyvben!

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!

  • Eladnék
  • Biztosítás