6:3!!! Az évszázad mérkőzését festik egy ezer négyzetméteres erzsébetvárosi tűzfalra

2013.09.26. 17:20


Nagyon titokzatosak lettek a neopaintes srácok, mindössze két képrészletet, egy videót az előkészületekről, na meg az üres tűzfal fotóját szivárogtatták ki legújabb munkájukról.

TűzfalRehab az Erzsébetvárosban 2013 eddig is az egyik kedvenc önkoris akcióm volt Pesten, de ezzel a húzással szerintem egy csomó mindenkinek másnak is belopja magát a szívébe. Ahogy írják:

"a most készülő alkotás mind méreteiben, mind pedig tematikájában kimagaslik minden korábbi magyarországi tűzfalfestmény közül, hiszen a téma az Aranycsapat, pontosabban Az Évszázad Mérkőzése, a világszerte ismert Wembley Stadionban, 1953-ban aratott 6:3-as magyar győzelem. A Neopaint csoport tagjai közel két éve készülnek erre a jubileumi munkára, gyűjtenek anyagot, keresnek helyszínt, illetve együttműködő partnereket. A monumentális tűzfal-dekoráció megfestésének időzítése sem véletlen: A Londoni Diadal 60. évfordulóját 2013. november 25-én ünnepeljük. A gigantikus 6:3 festmény a belvárosi Rumbach Sebestyén utca egyik tűzfalát színesíti majd. A rendhagyó mű 1000 m²-en, három hét alatt, 400 liter festék felhasználásával készül majd el."

Epedve várjuk!

1000 m²-es tűzfalon a 6:3, Az Évszázad Mérkőzése by Neopain  • Hírek
  • Babaváró hitel