Ti hogyan dobnátok fel egy elhanyagolt zöld sávot félmillió forintból? Most megmondhatjátok

2013.10.08. 10:03

Volt ugye a pompás Lakótelep-bajnokság, amelynek fődíjaként a FŐTÁV félmillió forintot ajánlott fel. Egész pontosan dísznövényeket ilyen értékben, valamint azt, hogy társadalmi munkában segíti azok kitelepítését a nyertes lakótelepen. Nos mint tudjátok, a győztes Rákoskeresztúr lett, itt segített a Főkert előbb helyet keresni, majd megtervezni az átalakítást.

A helyszín hamar megkerült, bár nem volt könnyű dolga a tervezőknek. Egyrészt a környék folyamatosan karban tartva, nem nagyon vannak elhanyagolt részei, ráadásul olyan helyet kellett keresni, amely nem tartozik szorosan egyetlen házhoz sem, hogy valóban az egész lakótelep magáénak érezhesse a nyereményt.

Így került képbe az Egészségház utcai játszótér melletti, nagyjából 230 négyzetméteres terület, melyet most parkolásra használnak az autók.

pesti_egeszseghaz_terület.jpg

Ebből készül most egy sétálós, parkosított sáv. Na de milyen legyen?

Elkészült négy terv, amiből most amolyan ráadásfordulóként kiválaszthatjátok, melyik valósuljon meg. Éppolyan Facebook-szavazásról van szó, mint a bajnokság korábbi fordulóiban. Bár az eredmény alighanem a helyieket érinti elsősorban, arra mindenképp jó a játék, hogy meglássuk, mit szeretnének legtöbben. Úgy általában, egy ekkora területet hogyan érdemes parkosítani?

terv 1terv 2terv 3terv 4Szavazni október 13-án 23:59-ig lehet itt. Természetesen az lenne a legjobb, ha meg is indokolnátok, miért ez vagy az a kedvencetek, esetleg mit helyeznétek el máshogy.