Számítógép-alaplap vagy szerszámos fiók? Egyik sem: az épülő Kossuth téri mélygarázs

2013.10.11. 10:21

strukturált káosz

Elsőre nagyon nehéz eldönteni mi ez a sok kis mütyűr a fenti képen (a nagyobb felbontásért kattintsatok rá vagy ide). Nekem egy szerszámokkal, alkatrészekkel teli fiók ugrott be elsőre, vagy egy asztal, amire egy szétbontott készülék összes elemét kipakolták, de volt akinek egy számítógép alaplapja. Aztán amikor kiszúrod rajta a sárga láthatósági mellényben serénykedő munkásokat, akkor rájössz, hogy ez valami egészen más.

Az épülő Kossuth téri mélygarázs felülnézetből. A képet természetesen a Steindl Imre Programot vezető Wachsler Tamás készítette, akinek rengeteg jó képe van a tér átépítéséről (pár már szerepelt itt az Urbanistán is).

Mint mondta, azért ez a szoros elrendezés ("strukturált káosz"), mert "minden organizációs feladatot magán a téren belül kell megoldani, ami megnehezíti a dolgot. Plusz működik a Parlament, a Kormány, dőlnek a turisták, működnek a szomszédos intézmények, ráadásul a kerület is most végzi az Olimpiai park meg egy csomó kapcsolódó terület rekonstrukcióját. Szóval egy lidércnyomás; a kép azt mutatja, hogy ezért milyen kreatívan kell a rendelkezésre álló teret használni."

A szoros elrendezés a tér többi részére is igaz:

depó

a turista...örül neki hogy itt lehet

Hát így...