Szobafalba vésett horogkereszt és a felhergelt pitbull - amikor a bérlő a genyó. Nektek is van történetetek?

2013.10.14. 09:50

_MG_5054

"Miért mindig csak a tulajról vannak ilyen történetek? Vannak érdekes dolgok a másik oldalról is." - figyelmeztetett KuruttyaSunyi tulaj, aki lenyúlta a kauciót (is) című posztnál. Egyből be is kommentelt néhány esetet tanulságul. Nem mondom, hogy nem tudok elképzelni rosszabb eseteket, de vitaindítónak idekopizom őket, hátha eszetekbe jutnak hasonló történetek. Mert bár többen szerzünk tapasztalatot szemét bérbeadókról, azért ne felejtsük el a szobát/lakást kivevők sem mind szentek.

 

Miért mindig csak a tulajról vannak ilyen történetek? Vannak érdekes dolgok a másik oldalról is.

Pl. 20-as IQ-jú srác tudatosan és szándékosan uszítja az amúgy békés cigány szomszéd pitbulljára a kutyáját, mert az meg volt kötve és akkor lehet. Aztán magyarázhatom a gazdájának, hogy baseball ütő nélkül is megtudjuk ezt beszélni... Szerencsére megoldotta magát a probléma, mert két hét múlva rájöttem, hogy már egy hete nem lakik a lakásban. Persze az utolsó ebéd felét benne hagyta a gondosan kihúzott hűtőben. A kauicó meg éppen csak fedezi a lakásban 3 hónap alatt összehozott károkat.

Aztán jön a 18 éves egyetemista csaj a pasijával, egyszerűbbnek tűnik a helyzet. Az időnként ordító, ultraprimitív rap-re még valahol számít is az ember ilyenkor, de hogy miért érezte szükségesnek a srác, hogy horogkereszteket véssen a falba, arra nem jöttem rá. Aztán amikor egyszer megyek pénzügyeket rendezni előre megbeszélt időpontban, egy vérző, péppé vert fejű srác pityergett lehajtott fejjel a kanapén. Nem a bérlő. Szerencsére a csajt egy félév után kibaszták az egyetemről. Kaució meg ment a fal helyrehozatalára.

Ehhez képest az csak vicces, amikor jön egy fiatal pár, hogy akkor ők minimum évekig maradnának és magukénak éreznék a lakást (ideális bérlő), az első nap nagy lelkesen kifestik az egészet, aztán a második nap közlik, hogy ja bocs mégsem maradnak. Narancssárgára festették.

Vagy amikor egy gyerekét egyedül nevelő, érdeklődő anyuka engem kezd elhordani mindennek, mert nem megyek bele hogy a kiírt díj feléért költözzön be, és értsem meg hogy neki nincs rá pénze.

Szóval nem egyoldalú ez a dolog :P

[Fotó: boskizzi on Flickr - természetesen csak illusztráció]