A világ 200 legjobb horrorfilmjének helyszínei egyetlen térképen. Na melyik kettő játszódik nálunk?

2013.11.07. 08:04
5 hozzászólás

1juu9_1_1383665371[1].jpeg

Pompás térképre akadtam, mely ugyan csak közvetve Urbanista-téma, de hát mégis csak térkép, és mégis csak Budapest - szóval reggeli kávé mellé épp ideális lesz böngészni. Íme a világ 200 (IMDB-pontszám alapján) legjobbnak tartott horrorfilmjének helyszínei egyetlen klassz, interaktív világtérképen.

Gyönyörűen zoomolható, kattintható, meg vannak időrendi fülei is, nekem tetszik. Természetesen itt is egyből hazánkat kerestem rajta, mint mindenki, minden világtérképen. Nem voltam benne biztos, hogy rajta vagyunk, pedig de!

Ami elsőre látszik, hogy Trianonnal sajnos a klasszikus drakulás/vámpíros filmek helyszíneit is elvesztettük. Érdekes amúgy, mennyire kiment a divatból ez a téma/környezet: a négy jelölt Erdélyben játszódó filmből a legutolsó is a hatvanas években készült (a legkorábbi meg természetesen Lugosi Béláé).

A mai Magyarország területén kettő játszódik. Az egyik az 1934-es Fekete macska (amiről ugyan nem is hallottam bevallom, de az alapjául szolgáló Edgar Allan Poe novellát olvastam). A másik számomra meglepetés volt, én nem tudtam, hogy a 2006-os Taxidermia ilyen elismert külföldön is.

Amúgy vannak érdekes dolgok. Mondjuk Dél-Amerikában és Afrikában együtt játszódik annyi horrorfilm, mint a Kárpát-medencében.

Jó böngészést!