Nagyon úgy néz ki, Kentucky Fried Chicken nyílik a Nemzet Főterén

2013.11.11. 12:55

kfc.jpg

Nem lesz állandó rovat az Urbanistán minden hét elején bejelenteni, hogy milyen gyorsétterem nyílik szerintünk a megszépülő Kossuth téren, de most nagyon úgy néz ki, tényleg egy KFC lesz a Leisztingerhez köthető ingatlanban.

Egy hete a Város szíve blog tippelt arra, hogy Meki nyit a Nemzet Főterén, de arról hamar kiderült, hogy kacsa volt: az ingatlantulajdonos és az étteremlánc is cáfolta a hírt.

Nem sokkal később egy KFC nyitásáról kaptam fülest, és bár hosszas várakozás után sem erősítette meg senki a hírt, erős a gyanú, hogy tényleg ez lesz a Nemzet Főterének gyorsétterme.

Bár az ingatlantulajdonos Stúdió-V Kft. ügyvezetője órákkal a mekis hír után cáfolt, múlt hét kedd óta nem válaszolt a KFC-s kérdésre. Az étteremláncot üzemeltető Amrest (hozzá tartozik a KFC mellett például a Starbucks és a Pizza Hut is) gyorsan és udvariasan válaszolt és egy kis türelmet kért, majd egy nappal később még egy kis türelmet, végül annyit írtak, hogy "a vállalat nemzetközi vezetősége nem járult hozzá, hogy nyilatkozzunk ebben a témában". Telefonon pedig egy sem megerősíteni, sem megcáfolni nem tudjuk választ kaptunk.

Maradjunk annyiban, hogy többszöri kérdés után sem tagadták.

Mindenesetre bármilyen gyorsétterem nyílik a Kossuth téren (akár az Amresthez tartozó valamelyik lánc jóvoltából), joggal merül fel a kérdés - melyet már a McDonald's kapcsán is felvetettem -, hogy vajon miként fog illeszkedni az étterem megjelenése a tér arculatához (melyet szigorúan kézikönyvbe fektettek, kitérve benne a portálok, utcabútorok stb.) megjelenésére.

Vagy szerintetek nem is kell?