Rezsicsökkentés, amivel egyetértek: 10%-kal lesznek olcsóbbak a BKK-bérletek

2013.11.14. 20:28

Nem szeretem a rezsicsökkentést. Egyáltalán nem politikai, hanem egyszerűen környezettudatos megfontolásból. Az energiaárak csökkentése - tekintet nélkül a méltányosságra - nem éppen a takarékosságra ösztönöz, energiát pazarolni meg csúnya dolog. Ehhez képest a BKK rezsicsökkentése kifejezetten zöld kezdeményezés.

Persze a bérletek (sőt, uram Isten a közleményben bérlettermékek szerepelnek) árának csökkentése nem igazán rezsi, meg nekem is a könyökömön jön már ki ez a kifejezés (főleg mióta már a temetés is felmerült mint rezsi).

Ugyankkor ez egy olyan intézkedés lehet, amellyel nem csak szavazatokat lehet szerezni, de utasokat is. Vagy legalábbis megtartani azokat a közösségi közlekedésben.

Ez pedig igen fontos dolog.

Persze a politikai lóláb erősen kilóg (hiszen csak magánszemélyek vehetik igénybe), meg ugye az sem biztos, hogy a nem éppen fényes anyagi helyzetű közössségi közlekedésnek le kellene mondania a bevétel ilyen jelentős hányadáról. Ugyanakkor, ha a választási évvel járó kötelező osztogatásra gondolunk, akkor ennél hasznosabb kampányt nem tudok hirtelen elképzelni. Ha muszáj valahol pénzt szórni, akkor ez legyen az a terület.

Szóval nekem tetszik. És nektek?