5+1 eladó/kiadó Horthy-ingatlan. Költözz 1,3 milliárdért a kormányzó birtokára!

2013.12.04. 15:00

Fotor120411159.jpg

Horthy-villák és -vadászkastélyok korábban is felbukkantak már az ingatlanpiacon, de vajon mi lett velük azóta? Esetleg előkerültek újabbak is? Körülnéztünk, mennyiért és hova költözhet az, aki feltétlenül a kormányzó egykori ingatlanaiban szeretne lakni.

 

5. Mulass Horthy István bulizóhelyén! (már elkelt)

A XII. kerületben, a Kútvölgy tetején, Csillagvölgy határán fekvő, két utcára nyíló Horthy-villát néhány éve még félmilliárd forintért hirdették. Azóta vagy elkelt, vagy visszavonta a hirdetést a tulaj és jobb időkre vár. A 4000 négyzetméteres ősfás parkban álló, 1920 környékén épült, bruttó 800 négyzetméteres épületről a Hegyvidék azt írta egykor, hogy*

ez az úgynevezett Horthy-villa, amely a kormányzó fiának, a később háborús pilótaként lezuhant Istvánnak volt kedvenc `bulizóhelye` és téli síkirándulásainak a kiindulópontja.

Na jó, akkor a bemelegítés után vágjunk bele: itt vannak azok a Horthy-kecók, amelyekbe akár te is beköltözhetsz, ha mindenképp ez a vágyad (és ha van rá elég pénzed).

 

4. Albérletben Horthyéknál! (170 ezer/hó)

3873220_4395233_l.jpg

 

Nekem kicsit magasnak tűnik ez a 170 ezres havidíj egy kőfalra néző 120 négyzetméteres lakásért, de persze biztos vagyok benne, hogy ripsz-ropsz bérlőre talál. Nem feltétlenül azért, mert a hirdetés szerint a ház lakásokra szabdalása előtt Horthyék villája volt, hanem mert a Marczibányi tér környékén alig találni kiadó pecót. És nincs mese: az Országút, a Rózsadomb, a Rézmál és a Törökvész mindegyikében magasabbak a bérlakások négyzetméterárai ennél - nemhogy ezek metszéspontjában.

 

3. Újítsd fel a romos ürömhegyi vadászházat! (90 millió)

7510762-6.jpg

Tulajdonképpen szép feladat lehet újjávarázsolni egy 1932-ben épült, teljesen felújítandó, 220 nm lakóterületű villát, ami ráadásul egykor Horthy Miklóséké volt. A jelenleg is éles hirdetésben nincs ugyan kép róla, de így is érdemes végigkattogni a fotókat.

A házon valami ingatlanátok ülhet. Az Ingatlanmagazin ugyanis pár éve írt róla (akkor 100 millióért próbálták eladni) és már akkor is a piacon volt egy ideje. Sőt azt írják, már Horthyék előtt is 2-3 évente gazdát cserélt. Talán most megtalálja az igazit.

 

2. Barlangfürdőzz a vadászkastélyban! (188 millió)

5122250-1.jpg

A hirdetés szerint 8000 négyzetméteres "ősfás" védett telken áll Szentendrén ez a 685 négyzetméteres wellness-panzió, amely egykor Horthy Miklós vadászkastélya volt. Jár hozzá medence, melléképületek, szauna, jakuzzi, törökfürdő, tornaterem. A hirdetést nem csak a meglepő barlangfalas fürdő miatt érdemes megnézni, de mintha a jelenlegi tulajdonosok is felbukkannának az egyik fotón.

 

1. Légy a Horthy-birtok ura Szántódon! (1,3 milliárd + áfa)

20278876_82522257_l[1].jpg

Az 54755 m²-es birtokon álló, 20-as években épült villa pontos méretéről nem ad bővebb felvilágosítást a hirdetés, csak azt, hogy "emlékmű védelem alatt áll" (sic!). Legutóbb kempingként funkcionált, állítólag elfér a birtokon "200 sátor és 100 lakókocsi". A képeket elnézegetve szép ligetes területről van szó, ráadásul közvetlenül a vízparton. Ez biztos igen megdobja az ingatlan értékét, de hogy megéri-e kért árat, azt nem tudom. Annyira nem vagyok otthon a balatoni ingatlanpiacon.

 

+1 ráadás: Költözz a Vitézi-telep vitézi házába! (79 millió)

7203862-1[1].jpg

Aki a Horthy-életérzést nem a kormányzó egykori ingatlanában szeretné magába szippantani, az még mindig vehet egy házat a Vitézi-telepen. Egyet épp árulnak is.

"A vitézi házak egy kiemelt része Zuglónak. 98 házból álló ú.n. kis "kolóniáról" beszélünk. Többnyire ikerházak (nem sorházak), és külön helyrajzi számmal rendelkeznek. A házakat Horthy Miklós tisztjei kapták a vitézségükért, ezért hívják őket "vitézi házak"-nak (1938-1940 között épültek). Nagyon sok házat már újjáépítettek, rendbe hoztak, de van olyan is, ami még idézi a régi időket.A házakban márvány tábla őrizte a vitézi ház "rangját", amit az utódok nagy becsben tartanak a mai napig." - áll a hirdetésben.

*Mint arra Egypár felhívta a figyelmemet nem biztos, hogy a leírás erre a hegyvidéki Horthy-villára vonatkozik. A képen a Kútvölgyi úton látható épület van, míg az idézet inkább a fácánosra vonatkozik. "a cikk valószínűleg keveri a házakat (nekem nem világos melyiket kell érteni alsónak, meg felsőnek)". Kösz!