A Mátyás-templom, ahogy még soha sem láttad! Íme a képe Richard Silver lenyűgöző függőleges katedrálisok sorozatában

2013.12.05. 08:16

richardsilververticalchurches9_1_1386225759.jpg_721x2079

Na ilyennek tuti nem láttad a Mátyás-templomot (kivéve, ha a főhajó közepére függesztettél egy földig érő hintát és aztán mennyezettől mennyezetig el nem kezdtél hintázni úgy, hogy végig fölfele nézel). Richard Silver elképesztő "vertical churches" fotósorozatában, 6-10 képből vágja össze a végeredményt.

Eredetileg csak New York-ban fényképezte a katedrálisokat, aztán - mint a My Modern Metnek adott interjújában elmeséli - nyakába szedte a világot és fotózott katedrálisokat Indiától Boliviáig mindenfelé. A 40 darabból álló portfólióban nincs túl sok európai templom, de szerencsénkre Krakkó mellett épp Budapestre esett a választása, így összerakta a Mátyás-templom képét is.

Ő persze logikusan St. Mathias-nak hívja a hivatalosan Nagyboldogasszonyról elnevezett templomot, de ezt akkor is elnéznénk neki, ha nem csinál róla ilyen csodálatos fotót, ugyanis kevés templom büszkélkedhet olyen becenévvel, amely teljesen homályba borítja valódit.

Érdemes végigböngészni a teljes portfóliót, vagy akár csak gyönyörködni az egymásmellett sorjázó katedrálismennyezetek bélyegképein.

[richardsilverphoto.com via mymodernmet.com]