Egy rohadó bódé miatt lesz foghíjas a díszburkolat a Keletinél? Reméljük, hogy nem

2013.12.11. 11:47

bny3[1].jpg

Már a tény önmagában erős, hogy egy frekventált pesti téren léteznek házfalhoz tapasztott bódék. Pedig léteznek, sőt nincs olyan fővárosi térfelújítás, ahol eltakarításuk után előbb-utóbb meg ne jelennének. Ez főleg azért meglepő, mert a házak alja általában üzlethelyiségekkel van tele, a főváros meg azon töri a fejét, hogy leheljen életet ezekbe a boltokba. Nem lenne egyszerűbb azokat kiadni? Elképesztő, hogy még a KÖKI-hez is - ami önmagában is egy üzletközpont, aminek ugye az a lényege, hogy üzletek vannak benne, és amit ráadásul kifejezetten a bodéváros felszámolására hoztak - hozzácsapódtak idővel a külső bódék.

Az már csak hab a tortán, hogy az önmagukban is bosszantó bódék így néznek ki. 

Az pedig nem is tudom mi - a torta habjára ültetett Thomas-gőzmozdony marcipánból -, hogy emiatt nem lesz teljes a díszburkolat a téren?

A fenti képet Tesseract posztolta a SkyscraperCity-re az alábbi szöveg kíséretében:

Le kell hogy lombozzam a kedves fórumtársakat: az alábbi kép nem Bukarestben készült, hanem kis hazánk, Abszurdisztán székesfővárosában.


Csak itt képzelhető el, hogy a közterület kezelője (önkori?) dacolva az általános jóízléssel (és nem hagyva magát elcsábulni attól a lehetőségtől sem, hogy egy régóta mostohán kezelt közterület teljes megszépítését most rá lehet húzni a metróépítésre) konzerválja ezt a rothadó pékáru trafikot egy újabb 20-30 évre. Mert hogy az új burkolathoz egy darabig nem fognak hozzányúlni az biztos.

Igen, gondolom sokaknak meglepő, ez a kiskereskedelmi egység jelenleg is működik, bár az üzemeltetője mindent megtesz annak érdekében, hogy ezt leplezze (hiszen tisztítószert ez a bódé nagyon régóta nem látott, ezt hozzáállást a sufni tetejére évekkel ezelőtt felhajított és onnan el nem mozdított seprű is remekül illusztrálja).

Ezzel a karakán húzással sikerült megőrizni a múlt egy darabját, élénken emlékeztetve mindenkit arra, hogy Külső-Erzsébetváros továbbra is lecsúszott prolinegyedként szeretné definiálni magát, egyúttal fenntartani azt a meghitt kis zugot a két bódé között, ahol a "köztéren hugyozás" nevű sport népes rajongótábora továbbra is zavartalanul hódolhat a szenvedélyének.

Tengermély tiszteletem a kedves döntnök uraknak és harmatos kézcsókom a döntnök hölgyeknek, őszintén kívánva nekik sok-sok csuklást az ünnepekre.

 

Felteszem, hogy valami bonyolult birtokszabályok miatt nem lehet lépni az ügyben, de azért lehetnének ennél kicsit tökösebb(ek) is az érintett önkormányzat(ok).

[Tesseract, SkyscraperCity. Tipp: Sadia. Kösz!]