Szemétleső: szemétdombok Angyalföld és Zugló határán

2014.01.29. 11:26

szemetdomb.png

Elég sok olyan levelet kapok, amiben arról számoltok be, hogy szemetes a város, meg már megint mit firkáltak össze ezek a büdös kölkök. Persze annyi ilyen hely és helyzet van a városban, hogy egy külön blogot meg lehetne tölteni vele, amit persze valószínűleg senki nem olvasna, mert rohadt unalmas lenne.

Felbuzdulva azonban azon, hogy a Zuglói Önkormányzat nem is olyan rég egy ilyen poszt hatására pikk-pakk rendet rakott (köszönet érte!), most megint lehozok egy ilyen panaszos levelet. Annál is inkább, mert a helyszín szintén a XIV. kerület, pontosabban a XIV. és a XIII. - egész pontosan Alsórákos és Angyalföld - határa.

Megmondom őszintén, Street View-val bejárva a zuglói oldalt nem tűnik annyira rémesnek a helyzet - a végigfényképezett környéken nem nagyon van szemét - főleg nem az ilyen városszéli senkiföldjékhez képest, ahol sajnos beletörődtünk abba, hogy fél autókba, kiszuperált mosógépekbe és eldobált üvegekbe botlik az ember.

Na de átadom a szót Katalinnak:

Fotók: Katalin, Rákosrendező

"Keresgéltem, de nem találtam olyan cikket ami Rákosrendező mai állapotával foglalkozna. A fejlesztésekről volt szó, ami talán majd egyszer lesz, de addig is érdemes lenne írni arról, hogy mostanában milyen állapotok fogadják arra az embert.

Sokszor járok a Rákos patak mentén, és Rákosrendező közelében a vasúti felüljárón át / Rákospatak utca/.(Zugló és a Angyalföld határa)

Ahogy elhagyja az ember a vastelepeket, és kiér a kisházakhoz a Tahi utcához,  mindkét oldalon szemétdombok éktelenkednek már évek óta.Újabban már át sem kell menni a hídon a híd előtt a Zugló részen is mindenhol szemét amerre a szem ellát, a kiüresedett vagonok tele mindenféle dologgal, a vasúti ház is iszonyat állapotban, összefirkálva stb.

Érdemes lenne ennek a témának is szentelni egy cikket, hátha valami történik ez ügyben, ill. érdekes téma lehet, hogy Budapest kellős közepén egy ilyen szégyenfolt éktelenkedjen.