17 nagyszerű filmdíszlet mint kettévágott babaház

2014.02.09. 15:22
0 hozzászólás

Egy Federico Babina nevű építész-illusztrátor gondolt egyet és lerajzolta 17 film fontos beltéri helyszínét. Hát ez így elmondva nem hangzik valami nagy számnak, de ha kicsit is elkezded böngészni a babaház-szerű rajzokat, és láttad is a filmek némelyikét, hamar rájössz milyen zseniálisan elkapta velük a hely szellemét.

A fickó nem először nyúl filmes témához, de most is lejön, hogy Kubrick és Hitchkock a kedvence, mert mindkét rendező három-három filmmel szerepel a listán. (Utóbbi filmjeiben amúgy is érdemes megfigyelni az építészeti megoldásokat.)

Van benne jó pár film, amire nem számítottam, és nagyon megörültem (mondjuk a Chaplin féle Modern időknek). Több közöttük olyan mozi, ahol kiemelt szerepet kapott az épület (mondjuk a Tati féle Playtime-ban), máshol viszont egészen szürreális dolog, hogy babaházként - vagy akár csak épületként - értelmezi a helyszínt (mondjuk a Űrodüsszeia 2001-nél). Na de ettől izgalmas az egész!

Érdemes megfigyelni, mennyi játékosság rejtőzik az alkotásaiban, ami néha felirat betűi közt bújik meg, néha egy egy képből kinyúló elemen. Jó bogarászást hozzá!

Archiset-illustrated-film-sets-by-Federico-Babina-_dezeen_ss_13.jpg

Archiset-illustrated-film-sets-by-Federico-Babina-_dezeen_ss_10.jpg

Archiset-illustrated-film-sets-by-Federico-Babina-_dezeen_ss_6.jpg

 

Mind a 17 képet itt böngészhetitek végig. Érdemes!

[Via: dezeen]