Dohányboltreklám mobil plakáton? Ez máshol is pofátlan dolog lenne, nemhogy egy polgármesteri hivatal előtt

2014.02.24. 11:08

Dohányreklámos tüntetés Rogán hivatala előtt? - fotók: belvaros.
Persze elhiszem, hogy a törvény betűje szerint semmi kivetni való nincs ebben, de nekem akkor is bántja a szemem.

 

  • Először is baromira zavar, hogy miközben tilos dohányt reklámozni, dohányboltot simán lehet (miközben ugye az egész trafikozásnak az lenne a lényege papíron, hogy visszaszorítsuk ezt a káros szenvedélyt).
  • Másodszor baromira zavar, hogy miközben nem szennyezhetjük tele a várost óriásplakátokkal, ha szerelünk rá négy kereket már mehet is a dolog. Vagy legalább hármat.
  • Harmadszor pedig mindezt kombinálva, a polgármesteri hivatal orra előtt végrehajtani kirívó pofátlanság, még akkor is, ha - nem győzöm hangsúlyozni - semmi szabálytalan nincs benne. 

 

Valami ilyesmi motoszkálhatott a Belváros, Budapest bloggerének fejében, amikor elküldte nekem ezeket a képeket, és az alábbi levelet - ahol kissé más stílusban megfogalmazta ugyanezt:

Kedvenc gerillareklámosom Rogán egyik hivatala, az V. kerületi önkormányzat előtt parkoltatja a
reklámtriciklijét. 

Ami szerinte három fontos témát is felvet:

1. elfoglal a zsúfolt belvárosban egy autónyi helyet, ingyen, hiszen rendszám hiányában azonosítani, büntetni nem tudják.
2. a sunyi reklámosok által meglelt kiskapu (pl. pódiumautók óriásplakátokkal a belvárosban, ahonnét az óriásplakát ki van tiltva. Környezetszennyezés, dugó.)
3. A vizuális környezetszennyezéssel foglalkozó közterületi reklámosoknak nem ártana az arcába lépni.

Néhány boldogabb városból kibaszták őket, mint macskát szarni.