Bréking! Bevezették az új metrólogót. Sőt itt a vadonatúj HÉV-logó is

2014.02.27. 08:56

H8-H9 Ors-Cinkota (3)

Na persze annyira nem bréking, mert pár napja már kidobta ezt a járatpótlós térképet a BKK, de gyakorlatilag senki nem vette észre, hogy már az új logók vannak rajta. Úgy látszik el akarták kerülni az őszi nagy vihar megismétlődését és szépen csendben vezették be. Wollner Róbert viszont kiszúrta és ki is tette az Urbanista Facebook-oldalára. Kösz!

Novemberben az Urbanista mutatta be először, milyen lesz az új metró-, HÉV- és hajólogó, vagyis pontosabban milyen terv nyert a pályázaton. Már akkor szóba került, hogy ezek nem a végleges verziók, a HÉV-en biztos reszelnek még és a metrót is finomítják esetleg.

Emlékeztetőül, ez volt a nyertes:

A nyertes logók a Hidden Characterstől: M=metró, H=HÉV, D=Duna

Fenntartom, amit akkor írtam: a metrólogó klassz, de a HÉV már sutább, a táblákon inkább emlékeztetett egy útbaigazító nyílra, mint betűre. 

Nézzük milyen ábrák kerültek a szóban forgó térképre:

H8-H9 Ors-Cinkota

Nos mint látható, a metrólogón nem változtattak (bár ha elkezd győzködni egy grafikus, hogy egy milliméterrel szélesebb lett az M terpesze, simán elhiszem). 

Viszont a H komoly változáson esett át, és szerintem sokkal jobb lett. Igazodik a metrólogó stílusához, ugyanakkor nem egy nyílra, hanem egy betűre emlékeztet.

H8-H9 Ors-Cinkota (2)

Nektek hogy tetszik?

 

Felesleges kommenteket elkerülendő: az összes korábban megfogalmazott kérdéseteket feltettem a BKK-nak, itt olvashatók az akkori válaszaik.