FŰTŐszekrényről hallottál-e már? Moszkvában van: egyes dolgokat nem a hűtőből veszel ki a boltban, hanem a fűtőből!

2014.02.28. 17:50

2014-02-17 16.51.08

Láttok bármi különöset a fenti kávés dobozon? Pedig engem nagyon meglepett, amikor kézbe vettem. Elmesélem miért!

Elhatároztam, hogy veszek egy jegeskávét a moszkvai Balassi Intézettel szemben működő, egész rendesen felszerelt kisboltban. Miután egyik hűtőpultban sem találtam, végre észrevettem őket a pénztár mellett egy nagyjából félméteres élű kis üvegdobozban. Tudjátok, olyasféle volt, mint amiben az értékesebb piákat zárják el és csak külön kérésre nyitja ki a pénztáros.

Ez már önmagában elég fura volt, mert egy pár száz forintos fémdobozos kávén mégis mi a fenét őriznek annyira. Aztán kiderült, hogy kérni sem kell, bele lehet nyúlni. Belenyúltam, na és ekkor ért a meglepetés: ez egy fűtött üvegszekrény volt! A doboz ha nem is volt megfoghatatlanul forró benne, de határozottan meleg volt. Értelemszerűen nem biztonsági okokból volt épp a kasszánál, hanem, hogy még melegen ihasd meg fizetés után egyből.

Annyira meglepődtem, hogy fényképezni is elfelejtettem (csak az üres dobozt kattintottam le a szálláson), csak álltam ott mint a hülye. A pénztárosnő arcán láttam, hogy nem én lehetek az első, aki meglepődik ezen - de akiket megkérdeztem, azok sem hallottak még róla.

Pedig klassz ötlet, tulajdonképpen sima jeges kávékkal is el lehetne játszani a megszokott csomagolásban (bár azt nem tudom, a lejárati idejüket hogyan befolyásolná).

Nektek hogy tetszene egy ilyen itthon? 

 

Miért éppen Moszkva? Ahogy írtam, ott jártam nemrég a II. Futurológus Kongresszus előadójaként, szóval ha csak pár rövid villanásra, de kaptam némi ízelítőt a városból - ezt foglalom most össze az Urbanistán a Moszkva-hét keretében. Igen, igen, jól látjátok, már rég letelt az egy hét, lassan a kettő is, de az a helyzet, hogy az eredetileg tervezett tempót természetesen nem tudtam tartani. No de semmi baj, így legalább tovább tart az élmények adagolása!