Tényleg egy 60 évesnél is öregebb falfirka van a Hegedűs Gyula utcában? - FRISSÍTVE!

2014.02.28. 08:47
9 hozzászólás

Fwd: Az MKP vezet a Hegedűs Gyula utcában

Vannak dolgok, amikre büszke vagyok az Urbanistán. Ilyenek mondjuk a plakátleletek.

Vannak dolgok, amikre viszont nagyon nem vagyok büszke. Ilyenek mondjuk a levélleletek. Vagyis azok a postafiók alján avasodó, porosodó e-mailek, amelyek valami miatt ottfelejtődtek. Na most egy ilyen kincset érő levélleletet porolok le nektek. Igaz ez nem plakátlelet van benne, de valami nagyon hasonló. Falfirkalelet.

Pontosabban egy felirat a Hegedűs Gyula utcában. Hogy ott van e még, azt nem tudom, mert amint a képeken is látszik, igen csak nyár volt még a készítésükkor. Na meg azt sem, hogy jól tippel-e Attila. Mert ha igen, akkor bizony több mint 60 éves a felirat (az MKP 48-ban szűnt meg).

Hello! 

Egyik nap (2013 06 20) jártam a XIII. Hegedűs Gyula utcában, a Gyöngyház utca sarki háznál rendesen meglepődtem, nem tudom hogy eddig ezt, hogy nem tüntették el, akár a graffitisek, akár máshogy. vagy valami reklámfelirat takarhatta? Talán a kisközértesek vagy ház lakók tudják a választ.

MKP gondolom Rákosi idejéből a Magyar Kommunista Párt, de vajon miben vezetett? Még a háború utáni választásra készülve, vagy csak valami munka hőse versenyen???

Fwd: Az MKP vezet a Hegedűs Gyula utcában

Fwd: Az MKP vezet a Hegedűs Gyula utcában

Fwd: Az MKP vezet a Hegedűs Gyula utcában

Fwd: Az MKP vezet a Hegedűs Gyula utcában

Szeretem az ilyen megmaradt emlékeket, akármilyen történelmi korszakhoz vagy hatalomhoz is kötődnek. És mielőtt nekem támadna egy harcos kommentelő, mindegy hogy falba karcolt nyilaskeresztről vagy az ország legszebb Kádár-címeréről van-e szó.

Na de mielőtt elérzékenyülnénk a távoli múlt felett, tudja valaki egyáltalán mi ez? (A firkát a Belváros blog is kiszúrta tavaly, de többre ő sem jutott)

FRISSÍTVE: A fene se gondolta volna, hogy nem is kell olyan sokat visszamenni az időben egy kis segítségért. Szerencsére Cook Kapitánynak eszébe jutott, és megnézte a Google Street View-n, ahol még olvasható a teljes felirat: AZ MKP VEZET AZ ÚJJÁÉPÍTÉSBEN. Kösz!

Screenshot 2014-02-28 09.10.52.png