Csodálatos szabadversben és rejtélyes meztelen testrészekkel árulják a gombai* kastélyt, ahol állítólag a Bánk bán született

2014.03.19. 08:03

villa1.jpg

Emlékeztek még a méltatlanul elhanyagolt ingatlanosirodalom sorozatra az Urbanistán? Merthogy szebbnél szebb versek és prózák rejteznek a magyar lakáshirdetésekben, melyek felett sajnos sokan átsiklunk. Pedig olyan gyönyörűségeket találni, mint amilyen ez a szépség.

Nem csak azért mert sorokba tördelve ilyen remek haikut lehet faragni egyetlen mondatából:

A képek segítenek a képzeletnek,

de mit sem ér az élő kép ellenében,

amikor halljuk a csendet,

és a térben saját szemünkkel ámulunk. 

Valójában az egész szöveget érdemes elolvasni az elejétől, mert megismerhetjük belőle a XVIII- XIX. század fordulójának világtörténelmét Amerikától Európán át Oroszországig. Kiderül, hogy itt mulatott Kazinczytól Vörösmartyig minden reformkori celeb, és hogy itt írta Katona József a Bánk bánt. Meg az is, hogy ki az a Lajos bácsi. (Őt egyébként szívesen megismerném személyesen is, minden irónia nélkül.)

villa3.jpg

És akkor ez még csak a szöveg. Van egy csomó kép is a klasszicista kastélyról, a hidacskával megközelíthető hídról és a rejtélyes testrészekről. 

Egyetlen hirdetés, de vigyázzatok, beszippant és egy darabig tuti nem szabadultok!

[Kösz a tippet Geri!]

*Bár a hirdetésben Monor szerepel, jeleztétek, hogy ez Gombán van - többek közt az alpolgármester is, aki szívélyesen meginvitált minden olvasót a községbe. Én még csak a honlapjukig jutottam, de ott egykülön cikk foglalkozik a helyi kastélyokkal, kúriákkal - azt mindenképpen érdemes elolvasni!