Csodálatos szabadversben és rejtélyes meztelen testrészekkel árulják a gombai* kastélyt, ahol állítólag a Bánk bán született

2014.03.19. 08:03
24 hozzászólás

villa1.jpg

Emlékeztek még a méltatlanul elhanyagolt ingatlanosirodalom sorozatra az Urbanistán? Merthogy szebbnél szebb versek és prózák rejteznek a magyar lakáshirdetésekben, melyek felett sajnos sokan átsiklunk. Pedig olyan gyönyörűségeket találni, mint amilyen ez a szépség.

Nem csak azért mert sorokba tördelve ilyen remek haikut lehet faragni egyetlen mondatából:

A képek segítenek a képzeletnek,

de mit sem ér az élő kép ellenében,

amikor halljuk a csendet,

és a térben saját szemünkkel ámulunk. 

Valójában az egész szöveget érdemes elolvasni az elejétől, mert megismerhetjük belőle a XVIII- XIX. század fordulójának világtörténelmét Amerikától Európán át Oroszországig. Kiderül, hogy itt mulatott Kazinczytól Vörösmartyig minden reformkori celeb, és hogy itt írta Katona József a Bánk bánt. Meg az is, hogy ki az a Lajos bácsi. (Őt egyébként szívesen megismerném személyesen is, minden irónia nélkül.)

villa3.jpg

És akkor ez még csak a szöveg. Van egy csomó kép is a klasszicista kastélyról, a hidacskával megközelíthető hídról és a rejtélyes testrészekről. 

Egyetlen hirdetés, de vigyázzatok, beszippant és egy darabig tuti nem szabadultok!

[Kösz a tippet Geri!]

*Bár a hirdetésben Monor szerepel, jeleztétek, hogy ez Gombán van - többek közt az alpolgármester is, aki szívélyesen meginvitált minden olvasót a községbe. Én még csak a honlapjukig jutottam, de ott egykülön cikk foglalkozik a helyi kastélyokkal, kúriákkal - azt mindenképpen érdemes elolvasni!

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?