Ennyire nem büszke Ferencváros a BMC-re? Frissen díjazott épületünk mellett épp szétesik a frissen rakott burkolat

2014.04.08. 12:31

matyas-utca2.jpg

A négyes metró két megállója mellett egy másik budapesti épület is díjat kapott az Architizer-től, mégpedig a BMC, "építészet és hang" kategóriában. Az örömhírt már korábban is megosztottuk, és most sem szeretnénk kisebbíteni a jelentőségét, de muszáj mellé tenni Ivett levelét és képeit, amelyeket Facebookon küldött az Urbanistának.

Az egészben az a legszomorúbb, hogy ha egy magánember - Gőz László - képes összegründolni egy világszínvonalú létesítményt, amely tulajdonképp közfeladatokat is ellát (koncertterem), akkor az önkormányzat miért nem tud a környék fejlődéséhez annyival hozzájárulni, hogy normálisan letesz mellé néhány darab követ:

"Kb. egy éve nyitotta meg kapuit a 9. kerületben, a Mátyás utcában a Budapest Music Center. Az épület környéke, a Fővám téri piac illetve a Corvinus Egyetem új épülete közti területet az elmúlt 1-2 évben újították fel. A Mátyás utcában a Budapest Music Center melletti szakaszon a burkolat siralmas állapotban van, kátyúk több helyütt, mintha 10 éve került volna lefektetésre. Ha jól tudom kb. 1 éves lehet itt az út és mivel idén igazi, fagyokkal terhes tél sem volt így arra sem hivatkozhatnak a készíttetők, hogy a téli hőmérséklet ingadozás tépázta meg a burkolatot. Másik észrevételem a piac melletti kis játszótérrel kapcsolatos: szomorúan konstatáltam, hogy a kialakításra került mini játszóteret kevés ideig fogják tudni birtokba venni a gyerekek, hiszen a meleg nyári naptól semmi nem fogja őket védeni, egy fa sincs a közelben, és árnyékolásra pedig nem gondoltak az építtetők. Mit gondolnak erről?"

Még több kép a galériában: