Napi Futár-buhera. Ezúttal az Örs vezér terén

2014.04.11. 09:35

20836037_aa08d14967f03981f2f3ad396eb87796_l.jpg_800x600

Szívemre tett kézzel mondom, hogy én nagyon szeretem a Futárt. Ettől függetlenül tényleg kicsit furcsára sikerült itt-ott a kihelyezés. Nem csak azé, amelyiket csak távcsővel lehet látni, hanem azé is, amelyiknek a sarkára egy metróújságot kellett celluxozni, hogy ne verjék be a fejüket az emberek.

Akkor azt ígérték, keresik az elegánsabb megoldást. Hogy ott mi a helyzet azóta, azt nem tudom, de az Örsön úgy látszik már bevetették az új megoldást. Elegánsabb ugyan, de attól még cseppet sem elegáns. Inkább sutának mondanám. 

Persze ezekben a rendkívül kis belmagasságú aluljárókba elég nehéz valamit is kezdeni (többek közt ezért nehéz élhetővé, szerethetővé is tenni ezeket, még ha zenés-táncos szórakozóhely dizájnt is kapnak - ami amúgy nekem tetszik).

Ettől függetlenül azért még agyalhatnának kicsit szebb a megoldáson.

FRISSÍTVE:

Befutott a BKK reakciója. Megerősítették, amit írtam, hogy a kis belmagasság miatt ilyen szerencsétlen az egész, de azt ígérik, hamarosan egy elegánsabb megoldással rukkolnak elő. Várom szeretettel és természetesen hírt adok arról is! 

Tisztelt Dávid! 

Az Urbanista blogon megjelent Napi Futár-buhera. Ezúttal az Örs vezér terén című cikkel kapcsolatban tájékoztatjuk, hogy az Örs vezér terén az alacsony belmagasság miatt – balesetvédelmi okból –, szakmai egyeztetések után a képen látható átmeneti megoldás bizonyult a gyors megoldásnak. A korlát fizikailag „elvezeti” és megóvja a rosszul látó vagy figyelmetlen embert attól, hogy a monitornak ütközzön.

A közeljövőben a védőkorlátot később igényesebb megoldással váltjuk ki.

 

Köszönettel,

Budapesti Közlekedési Központ

Sajtókommunikációs Iroda