Ékszerektől a puhabeton-székig; elképesztően menő kreatívkodás betonból. A BETON kurzus és workshop kiállítás megnyitója ma az URIMURI-ban

2014.05.22. 14:27

puhabeztn.jpgMitől is puhabeton a fenti bútor? Nos, ne valami forradalmian új anyagösszetételre gondoljunk, hanem csupán arra, hogy a BETON kurzuson résztvevő egyetemisták ez esetben is valami olyasmit társítottak a betonnal, ami alapesetben eszünkbe sem jutna.

E megnyugtatóan unalmas anyagról ugyanis inkább a merevségre, a keménységre és a ridegségre gondolnánk, holott elegendő csupán a betonkockák alá rugókat rögzíteni, és már is kész a lágyan ringó puhabetonnal fedett ülőalkalmatosság:

puhabetoncsajok.jpgA betonkiállítás ma este kilenckor nyílik az URIMURIBAN (1051 Budapest, Sas utca 15.) és holnap egész nap is megtekinthető.

A kurzus résztvevői  – öt felsőoktatási intézmény mintegy száz diákja: főképp építészek, forma-és terméktervezők, szobrászhallgatók –, bemutatják a legjobban sikerült darabjaikat. Illetve emellett még néhány meghívott, külsős is kiállít. Sőt, az idei kiállításon nem csak a 2014-es termésből, hanem az elmúlt évek legnépszerűbb tárgyaiból is válogatnak.

füves2.jpgA koncepció lényege, hogy a betonnal kapcsolatos előítéleteinket felejtsük el, hiszen a közhiedelemmel ellentétben egy könnyen kezelhető anyagról van szó.

sámli.jpgAz ékszereket, bútorokat, köztéri elemeket zsűri díjazza. Megválasztják a "legBETONabbnak ítélt tárgyat". Puhabeton ide, vagy oda, a zsűri tagja többek között a kultúrmédia betonkemény sztárja, Winkler Nóra.

A fényképeket Bognár Benedek és Simon Zsuzsanna készítették. További infó a BETON Facebook-oldalán.