Újra kinyit a rákospalotai bolhapiac?

2014.06.08. 12:16
5 hozzászólás

bolhapiac 002.jpg

A kerítést most hozták rendbe a leendő piac területét kijelölendő

2014. január 1-jével zárt be a Rákospalota és Újpest között évtizedekig működő bolhapiac (hívták Novák-piacnak, illetve Shanghai-bazárnak is) - tudjátok, ez az a hely, ahol levágták a felüljáró gyalogos csigalépcsőjét. A bezárást a kerületi szabályozási terv (kszt) indokolta, amely úgy fogalmaz: „kisvárosias jellegű, a környezetbe illeszkedő vendéglátó, kereskedelmi és szolgáltató intézményeket” kívánnak nyitni a környéken.

A polgármester, László Tamás egyébként sem volt bódékedvelő, lebontatta az újpalotai Fő tér alkalmi jellegű árusítóhelyeit is, és nagy elánnal torpedózta meg az újpalotai konténerpiac létrehozását is.

bolhapiac 007.jpg

Az új bolhapiac ugyanannál a gyalogos sorompónál létesülne, ahol a korábbi is működött, csak az utca túloldalán

Ehhez képest meglepő, hogy a volt bolhapiaccal szemközt, egy frissen lekerekített, vélhetően a MÁV-tól bérelt, egyelőre üres telken újra megjelent a Palotai Bolhapiac felirat egy telefonszámmal, amin a bérelhető helyekről lehet érdeklődni. A telek jóval kisebb, mint a volt Novák-piac területe, de mégiscsak különös, hogy míg januárban egy átalakuló szolgáltatási és vendéglátói infrastruktúrát vizionáló grandiózus szabályozási tervre hivatkozva megszűnik a piac, júniusban az utca másik oldalán újranyitják az intézményt (a bezárásról és a városközpont szabályozási tervéről az Életképek c. helyi újság számolt be év elején).

nyaralo 024.jpg

És így néz ki a Novák-piac területe a felszámolása után

Egyébként a telefonszám, amin érdeklődni lehet nem a számos fővárosi piacot működtető Novákéké, hanem egy CASINO Amerikai - Magyar Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. nevén van.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?