Magyarország egyik legmenőbb 5 csillagos szállodáját árulják a neten

2014.06.28. 15:59
29 hozzászólás

0[1].jpg

Persze nem olyan nehéz a legmenőbbnek lenni ebben a kategóriában, hiszen Budapesten kívül nincs túl sok 5 csillagos szállodánk. Ám a tarcali Andrássy Rezidencia tényleg a legjobbak közé tartozik. A Gault&Millau listáján még fél éve is simán az élen végzett a Dunától keletre.

Pedig nem lehet könnyű hazánk keleti végén tartani a frontot, és nyereségesen üzemeltetni egy luxushotelt, de sokáig úgy tűnt, megy nekik: simán ideutaztak emberek Budapestről vagy a határon túlról is, csak a hotel kedvéért. Az összes pontozós oldalon (booking.com-tól a Google-ig), elég jól szerepelt.

Igaz volt már tulajdonosváltás a 2008-as megnyitás óta: 2010-ben bedobta a törölközőt az akkor még négycsillagos Andrássy Kúria. A CIB Bank vette meg, az üzemeltetéssel az Accent Hotel Managementet bízták meg. Azóta öt csillaggal és Andrássy Rezidencia néven futott.

Látszólag minden prímán ment, erre tessék, egyszer csak felbukkant az Otthontérkép hirdetései közt az épület. 1,3 milliárdért kínálják, ami nem is tűnik soknak, főleg, hogy négy éve még 2,7 milliárdért próbálták eladni. (Hogy végül mennyiért kelt el, azt persze nem tudom).

16[1].jpg

 Fotók: Otthontérkép

Amúgy a hirdetés elképesztően gagyi: tördelés nélkül bekopizták a szövegét valahonnan, úgy, hogy benne maradt az iroda saját balatoni YouTube-reklámjának ajánlója is. Nem tudom milyen értékű ingatlan kellene ahhoz, hogy egy ingatlanos 5 percnél több időt szánjon az internetes értékesítésre. Pár milliárd úgy látszik még kevés.

Bár a magam részéről azt is furcsállom, hogy egy ilyen felületen próbálják eladni a nagy hírű ingatlant - na de láttunk már cifrább dolgokat is. Ki tudja, talán itt bukkan fel a megmentő.

Mindenesetre remélem jó kezekbe kerül, és megőrzik/visszaállítják a hajdani színvonalat, mert a keleti országrészben tök fontosak lennének az ilyen intézmények - Tokaj turizmusának fellendítéséhez meg pláne.

[További képek és rémes szöveg a hirdetésben. Kösz a tippet Gaben!]

Frissítés: Az üzemeltető Accent Hotel Management levélben egészítette ki a posztot, idézem:

A szálloda valóban 2010-ben került a CIB Bank tulajdonában, amikor is a bank rögtön megbízta cégünket, az Accent Hotel Management-et a szálloda szakmai üzemeltetésével. Ez a viszony azóta is fennáll, tehát a szálloda tulajdonosa a mai napig a Bank, míg az Accent Hotel Management immáron negyedik éve üzemelteti a hotelt. Az Andrássy Rezidenciát valóban újrapozicionáltuk a tulajdonváltást követően és stratégiánk helyesnek bizonyult, hiszen azóta is évről évre jobb eredményekkel üzemel, sikeresen működik és nem csak Ön, valamint a saját, de szerencsére vendégeink véleménye szerint is Magyarország legmenőbb ötcsillagos szállodái közé tartozik. 


Ugyanakkor a Banknak tudomásunk szerint mindig is célja volt értékesíteni az ingatlant és már régebb óta az ingatlanpiaci kínálatban szerepel a hotel. A szálloda aktuális sikeres működése és az ingatlanértékesítés céljából tett kísérletek nem függenek össze egymással, maximum abból a szempontból, hogy egy élő, működő és elismert hotelt könnyebben lehet értékesíteni. 

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!