Elkerítették a Teiresziasz-szobrot a Kossuth téri megállóban

2014.09.04. 08:52

Napok óta lesem a metróból, hogy szegény Teiresziasz szobrát a lehető legrandább és legfeltűnőbb, darázscsíkos terelőszalaggal vették körbe. Persze írtam a BKK-nak egyből, de valahogy most nem akaródzott válaszolni nekik, nem tudom, miért olyan kényes kérdés ez. Így csak a világ legkedvesebb biztonsági őrének információira hagyatkozhatom, akit a helyszínen kérdeztem meg.

A világ legkedvesebb biztonsági őre sajnos szintén nem tudott semmi biztosat, mert nem olyan rég van itt, de szerinte biztos felmásztak rá és leestek róla. És nem a kicsik, hanem a nagyok.

Viszont ha már ott voltam, egyből elmesélte nekem, hogy kit ábrázol a szobor, hogy Oláh Mátyás László alkotása, hogy egykor volt botja is, de már eltűnt - és ami a legizgalmasabb titok volt -, hogy ugyan már lekopott róla a felirat, ha oldalról nézzük a talapzat elejét, akkor mégis elolvasható.

Miközben ezt elmondta - nem vicc! - elrohant, hogy elkapja egy kisfiú elaszabdult sapkáját, amit elsodort a metróhuzat. Mint egy rajzfilmszuperhős!

Teiresziasz szobráról amúgy a Köztérképen olvashattok bővebben, de biztos van, akinek azért ismerős, mert ő is bekerült a szelfiző/facebookozó szobrok közé a napokban.