Lányok ölelkeznek a Vitézy Dávid által jegyzett Jövő Budapestje-látványtervben

2014.09.15. 08:30

Egy szeptember 11-én, csütörtökön megrendezett közlekedési konferencián Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója összefoglalta, hogyan fejlődött a fővárosi közlekedés az elmúlt négy évben, és ami még fontosabb: mi várható a jövőben.

„A Fővárosi közlekedésfejlesztés eredményei” – címen jegyzett prezentáció magába foglalja 2014-2030 fejlesztéseinek összefoglalását, a Balázs Mór-terv ismertetését is.

Jövőkép: Budapest élhető és vonzó egyedi karakterű főváros. Az ország és a várostérség innovatív gazdasági és kulturális központjaként az európai városhálózat megbecsült tagja.

tájékozódhatunk  az alapértékekről a dokumentum 5. oldalán.

Szerencsére nem kell attól tartanunk, hogy erkölcscsőszök pásztázzák a jövő Budapestjének a közterületeit. A prezentáció 48. oldalán szereplő metrómegálló látványtervében ugyanis

két, kifejezetten csinos lány ölelkezik egymással.

A legszívesebben mi is odaülnénk az öltönyös, aktatáskás yuppie fiatalember mellé a padra, hogy a jövőbeni tömegközlekedési járművünk megérkezéséig szelíden elmélázva élvezhessük a nem várt, kellemes panorámát. Pajzán gondolatainkat a jövő mosógépe sosem fogja kimosni.

Akit a további részletek is érdeklik (mellesleg jobb képminőségben), megtekintheti a teljes, 55 oldalas prezentációt ebben a pdf-fájlban.

Végezetül, pedig a BKK Vezérigazgató Úr prezis szavait idézném: Köszönöm a figyelmet!