Istenem, már megint (még mindig?) javítják a Dob utcát

2014.09.24. 09:57

Azt hittem minden elképzelhető tippet összeszedtem legutóbb, hogy miért dobja le magáról a Dob utca folyton a burkolatot magáról, mint zombi a földet.

Akkor azt írtam:

Szerintem most már kár ezzel tökölni, ami nem megy, nem megy. Meg kellene nézni, hogyan tudnánk előnyünkre fordítani a különös természeti jelenséget. Teszem azt idehozni köveket, azok a rejtélyes földsugárzás hatására szétesnének, a darabkákat eladhatná az önkormányzat szuvenírnek. De az is lehet, hogy itt van Földnek valami szívcsakrája. Értik: Dob és Dobogókő! Annyira dobog, hogy leveti a követ magáról. Szerintem ne is próbálják a gonoszok megfojtani a föld szívét most már, hanem inkább adják fel a harcot!

A Dob utcát amúgy most is javítani kezdték, mint Erdős Rita múlt héten küldött képein látható, de azt hiszem végre kitaláltam, mi is áll az ügy hátterében!

Az, hogy szeptemberben felújítanak egy utcát, az természetes, hiszen választás jön, oké.

Na de! Mi van, ha egy önkormányzat túl szorgos, minden utat megcsinált átadott, és véletlenül jön a választás? Nincs mit felújítani, hoppon marad!

Vagy ha, teszem azt, előre hozott választás van? Vagy csak megrendül a polgármester pozíciója? Akkor honnan szereznek nagy hirtelen egy felújítandó utcát? 

Mindig jó, ha készenlétben van egy tartalék terület. Ez az Erzsébetvárosban történetesen a Dob utca. Ők készülnek a váratlan helyzetekre is.

Így egyúttal a helyi civileket, blogokat is támogatják: nem kell témát, meg lázadni valót keresni. Ha már semmi nem jut az eszünkbe, akkor gyorsan leugrunk az épp készülő Dob utcába és csinálunk pár fotót.

Unokáink is látni fogják.

Hogy épül a Dob utca.