7+1 eladó ökoház Magyarországon

2014.11.29. 10:21
okohaz-FotorCreated

A Pécs melletti mesebeli manóház hatalmasat durrant az Urbanistán, egy csomó mindenkinek most esett le, hogy léteznek Magyarországon is dombházak és van olyan, hogy földépítészet, szalmaépítészet, meg ökoház. Pedig hát nem új dolgok ezek. Azt azonban én sem gondoltam volna, hogy ennyi ökoingatlant hirdetnek eladásra a neten. 

Míg a mezőgazdaságban, meg lassan az élelmiszeriparban is kezdik szigorúan szabályozni, mint hívhatunk ökonak, azért az építészetben még elég rugalmasan kezelik - az ingatlanhirdetésekben meg pláne. 

Az alábbi válogatásban látszóöko házakat kerestem, amelyek amellett, hogy valamilyen szempontból zöldek, ez meg is látszik a stílusokon. Szóval olyan manósakat na. Egészen megdöbbentő, hogy nem csak egy dombház keres gazdát Magyarországon, de nem is kettő, nem is három! Lássuk őket szépen sorban:

Dombház - Lőrinci, 7,8 M

lőrinci kicsi

Egy nyolcas "dombházbokor" egyik tagjáról van szó. A mellétoldott kutyaház kicsit buherának tűnik, viszont van benne egy versenyzongora is! Klassz lehet szánkózni télen a tetejéről.

Dombház - Tinnye, 10,9 M

tinnye

Ezt az otthont már linkeltem a legutóbbi dombházas posztban is, de akkor még azt hittem lejárt a hirdetés. Nos úgy tűnik, nem, még mindig a piacon van. Érdemes végigkattintgatni a képeket, mert a belsejében egy jurta, egy parasztház és egy nagypolgári lakás berendezése keveredik. Nagyon hangulatos, szépen karbantartott kecó.

Üvegpiramisos dombház - Lőrinci, 18 M

lőrinci nagy

Az átlagosnál jóval nagyobb dombház a maga 249 m²-ével. Igaz nem a legnagyobb Magyarországon, de tudomásom szerint a legelsők egyike. Fantasztikus üvegpiramisos megoldásával elég sokat szerepelt a médiában, az Urbanistán is esett már róla szó

Tanya jurtákkal és földházakkal - Bócsa, 21,9 M

babocsa ingatlancom

Már maga a tanya is nagyon érdekes, hiszen a hagyományos külső belül egészen különleges résátjárókat rejt, de a kertben felépített hurkás földházak és a jurták még inkább izgalmassá teszik. Önmagában megérne egy posztot.

Napcsapdás ház - Esztergom, 27 M

esztergom

A napcsapda kifejezés általában csak egy flancos szinonimája a télikertnek és az üvegezett verandának, ám itt valóban nagyon érdekesen néz ki a keskeny, hosszú üvegfolyosó. A ház ráadásul szalmabálával szigetelt. És van benne zongora is - úgy látszik ilyen minden ökoházhoz jár.

Passzív faház - Miskolctapolca, 29,9 M

miskolc olx

Na igen, ez már nem az a fanatikus-földanyás-hippis vonal, sokkal inkább a menőn környezettudatos cégvezető stílus, de persze épp olyan jól néz ki, mint a többi. Sőt. Ez a többivel ellentétben profin is van fotózva.

Luxusdombház - Egerszalók, 115 M

egerszalók

Na jó, ha valóban szeretnénk dombházat, de valakinek az is fontos, hogy a középvezető-kollégái is irigykedjenek rá emiatt, akkor ez a legtutibb választás. Van ahol még drágábban kínálják, itt például 155-ért. Bár a hirdetés szerint lehet benne bármi a zártkörű klubtól az orvosi rendelőig.

Na és végül, ráadásként, ne feledkezzünk el a már bemutatott

pécsi manóházról

sem, melyről itt írtunk korábban.

Ismertek még eladó ökolakot, dombházat, biokecót? Kommentbe vele, vagy küldjétek el nekünk bárhogy.

Figyelem! Nem minden Urbanista-poszt kerül Index-címlapra. Ha nem akarsz lemaradni róluk, kövesd a blogot Facebookon vagy Twitteren, vagy kattints a követésgombra a szerző neve alatt.