A Reviczky utcai felnejlonozott madzag titka

2015.01.14. 15:19

Éredekes, bennfentes érdemi választ kaptunk egy olvasónktól az előbbi posztban felvetett kérdésre: mit keres  a Palotanegyed hangulatos, szép kis utcájában ez a csúf gányolás?

reviczky1
Fotó: Urbanista-olvasói

Sziasztok!

A cikkben említett lánc sokkal régebb óta ott van. Akkor még nem is a Közigazgatási és Igazságügyi Hivatal működött ott, hanem a Hallgatói Információs Központ, és az utca is a másik irányba volt egyirányú.

Kb. úgy került oda, ahogy azt az észlelő elképzelte. :)

A hely egyébként egy "joghézag": parkolóhelynek látszik, de valójában egy kapubeálló. A burkolat is eltérő, mint a többi parkolóhelyen. Egy olyan kapubejáró, ahol nincs autóforgalom, és nem is lehet az épület belső kialakítása miatt. (Még régebben, amikor még az OMIKK székelt az épületben, volt ott autóforgalom, és bent egy nyitott parkoló állt.)

Ebből a kettősségéből kifolyólag ott nem kell parkolójegyet váltani - ezt sokáig ki is használtuk - ugyanakkor megállni sem lenne ott szabad, kivéve a tulajdonosnak.

Tehát elméletileg nem is lenne szükség a láncra, mert eleve nem lenne szabad ott megállni, de ez nem egyértelmű.

Üdv, ........

ui.: Ha fel is használjátok, nem tüntessétek fel a becenevemet sem. Köszi.

Köszönjük szépen a levelet. Az nekem kissé furcsának tűnik, hogy ömmagában a kvázi kapubejáró jelleg miatt nem kellett parkolójegyet váltani azon az egy szem kocsibeállónyi helyen, amelyik mellesleg az utca közepére esik, ugyanis a vonatkozó rendelet még a közforgalom elől el nem zárt magánutakra is vonatkozik.

De hát emiatt nem kell aggódnom, hisz tengernyi jogász és minőségi hobbijogász olvasóink bizonyára csípőből tudják a tutit és kommentben azt meg is küldik.