nonono

Hát ez a táblakombó meg mit jelent? Egyenrangú utak kereszteződése, kivéve bicikli balra-jobbra?

2015.01.22. 09:23
jaszutablacimkicsi.PNG
Fotó: Google Street View

Kedves Urbanista!

Pár napja láttam egy táblát az angyalföldi Jász utcában, a Rokolya utca előtt, ami szerintem teljesen értelmetlen, legalábbis nem tudtam értelmezni (Google StreetView kép csatolva, az alsóról van szó, tehát:

Egyenrangú utak kereszteződése, kivéve bicikli balra-jobbra (???)

Azóta próbáljuk megfejteni jó pár ismerőssel a Facebook-on, de nem sikerült. Esetleg meg lehetne szondáztatni a blog olvasóközönségét, hátha akad köztük, aki érti.

jaszutablacsak.PNG
Fotó: Google Street View

Jó kérdés, nekem lenne egy profán tippem: korábban egyirányú utca volt, de még inkább az, hogy megváltoztatták a haladási irányt – hisz a Google-térkép szerint a környék most is egyirányú utcákból áll –  és az oszlopon tévedésből maradt a bringásokra vonatkozó felmentés. Lásd a legfelső tábla alatt: „forgalmi rend változás”, már amennyi látszik a lombkoronával benőtt táblából. (Mondjuk ez is megérne egy külön misét. Én egyszer konkrétan majdnem meghaltam, részben egy lombkoronával álcázott közlekedési jelzőtábla miatt.)

De egyáltalán nem biztos, hogy igazam van, hátha a mi Kedves Olvasóink okosabbak, mint Levente facebookos ismerősei és én.

Várjuk a megfejtéseket, ja és majd elfelejtettem a levél legfontosabb részét:

Amúgy nagyon jó a blog, gratulálok hozzá.

 Kössz.