Vajon megvan-e a még a legmenőbb budapesti zöldtérkép, ahol igazi fű jelölte a parkokat?

2015.03.27. 23:15

Ezt a csudaklassz alkotást még két éve készítette Kőműves Márton, Oszetzky Dorina, Salgó Eszter és Weichinger Sára. Természetesen betonból hiszen a munka az azévi BETON Kurzusra készült. Hogy mi van vele most azt nem tudom, a Király utca elején van, ha a Deák tér felé nézünk, akkor a bal oldalon. Állítólag már régebben összetört, de ha minden igaz, még megvan. Aki látta jelezze!

Azonban a BETON Kurzusra nem csak ez, hanem sok midnen más is készül évről évre, mint arról tavaly mi is beszámoltunk. És hogy miért érdekes ez? Mert idén is lesz, sőt most szombaton egy nyilvános előadás is tartozik majd hozzá!

Na de mi is az a BETON Kurzus? Ahogy a közleményükben írják:

A BETON kurzus első alkalommal, 2011-ben a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen (BME) indult el, de később más felsőoktatási intézmények hallgatói is csatlakozhattak. Idén már a BME, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME), a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola (BKF), a Magyar Képzőművészeti Egyetem (MKE), a Budapesti Corvinus Egyetem és a Nyugat-Magyarországi Egyetem Alkalmazott Művészeti Intézetének (NYME-AMI) mintegy 60 hallgatója tervez és készít különböző köztéri beavatkozásokat betonból. A BETON kurzus és workshop egyik különlegessége, hogy a fiatalok olyan anyaggal, a betonnal dolgoznak, amit egyre gyakrabban használnak művészeti alkotásokhoz. Ugyancsak különleges a kurzus azért, mert a csapatokban együttműködnek mérnök és művészhallgatók, építészek és designerek, vagyis megismerhetik egymás gondolkodásmódját, szakterületét, és megoszthatják a tudásukat, tapasztalataikat. 

A tudásmegosztást nyilvános előadások is segítik, amelyek ingyenesek és nyitottak az érdeklődők előtt is. A következő ilyen alkalom március 28-án, szombaton 11 és 17 óra között a budapesti Design Terminál konferenciatermében lesz, ahol magyar, cseh és szlovák előadók a beton felhasználásának tágabb értelmezhetőségéről, a public art és az emlékművek kapcsolatáról, az urbánus terek alakíthatóságáról és az innováció szerepéről beszélnek. Az előadások ingyenesek

 Az előadásokon építész, mávészettörténész, képzőművész és ingatlanfejlesztő is megszólal majd, itt a részletes program.