Azt hiszitek, egy nő néz ki ezen az ablakon egy macskával? Hát nem. Ez egy fotó egy kiállításon!

2015.04.08. 20:00
11 hozzászólás

Igaz, az ablakot ma fényképezte Janó a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár fedett belső udvarán, de hogy a hölgy és becses macskája melyik ház ablakán nézett ki és mikor, annak csak a Budapest100 szervezői a megmondhatói.

Ma nyílt ugyanis kiállítás a FSZEK aulájában (Palotanegyed, Reviczky utca) az idén ötödik szülinapját ünneplő Budapest 100 képeiből. A népszerű rendezvénysorozatról többször is írtunk már - tudjátok ez az, amelyiken a szülinapos házak megnyitják kapuikat a látogatók előtt, a bennük lakók pedig vezetéssel, mesékkel, műsorokkal, miegymással készülnek. Idén április 18-án és 19-én várja az érdeklődőket egy csomó kalandos multú, száz esztendős ház. Vagyis egész pontosan százegynehány esztendősek, mert a jubileumra való tekintettel újranyitnak azok a házak, amelyek az elmúlt években is résztvettek a programban. 

És ha már van egy kis múltja is a rendezvénynek, a szervezők készítettek egy kiállítást az elmúlt öt év legsikerültebb fotóiból. 28-at ki is nyomtattak, a többi digitális keretben pörög majd - ami azért izgalmas, mert jövő hétvége után már az idei program képeivel is gazdagodhat a tárlat.

A rendelkezésre álló teret - az egykori palotaudvart - nem volt könnyű belakni, mert nem igazán kiállító térnek termett. De általában az ilyen szükséghelyzetek szülik a legjobb megoldásokat. A képek egy része paravánra került, néhányuk pedig méretre vágva az "ablakkeretekbe", az ívek alá.

Vagyis a fenti fotók úgy vannak elhelyezve, ahogy az az én béna telós képemen látszik:

Ezek talán a kiállítás legszerethetőbb darabjai, de a paravánra kitetteket is érdemes persze megnézni. Akit érdekel, május 9-ig ugorjon be a FSZEK-be (belépő nincs, a könyvtárnak ehhez a teréhez pedig még olvasójegy sem kell), de a legjobban teszitek, ha a Budapest100 hétvégéjén néztek be.

Lesz ugyanis a közelben is egy csomó jó program!

Egy kis kiegészítés: A szervezők a posztot olvasva elküldték a macskás kép eredetijét, mely a Lisznyai utcában készült íme:

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?