Mit kezdjünk a százéves házakkal?

2015.04.18. 08:10

Oké, most hétvégén bejárhatjuk őket, mint arra már többször felhívtuk a figyelmet. De mi legyen velük? Milyen a jelenlegi állapotuk és kell-e azon változtatni valamit? Ha igen, akkor mit és hogyan? A kérdéseket Kőnig Tamás DLA tette fel Szent István Egyetem Ybl Miklós Építéstudományi Kar hallgatóinak. Na jó, lehet hogy nem pont ezeket, de valami hasonlókat. Ők meg választottak egy-egy százéves házat és elkezdtek foglalkozni velük. És hogy miért érdekes ez nekünk? Mert a munkáikból ma reggel kiállítás nyílik, és délután be is zár. Siessetek, ha érdekel benneteket!

A sztori dióhéjban annyi, hogy az Épületrehabilitáció MSC hallgatók a szemeszter elején választottak egyet az akkor már rendelkezésünkre álló Budapest100-házlistából, ezek rehabilitációját tervezik féléves feladatként. Ennek a féléves tervfeladatnak egy amolyan munkaközi állapotából készítettek most tablókat. Egy másik csapat, az Épületrehab.I. BSC hallgatók a százéves házak épületrehabilitációjának bizonyos kérdéseiről, problémáiról készítettek hasonló posztereket.

Ezekből lehet most megnézni 36-ot a 

Bajza utca 49-51. alatti, szintén százéves iskolában

És hogy milyenek? Mondjuk ilyen egy, amelyik bemutat egy rehabilitációs tervet:

És ilyen egy, amelyik egy állapotról szól:

 

A kiállítás 2015. április 18-án 10 órakor nyílik, és ha már amúgy is felkeresitek a Ray Rezső tervezte, 1914-1917 között épült gyönyörű iskolát, nézzétek meg a tablókat is! Főleg mert csak ma 15 óráig van nyitva a látogatók előtt - igaz szervezetten, előzetes bejelentkezéssel később is meg lehet nézni.

Ugyanitt óránként séta az iskolában, 11 órakor pedig Kőnig Tamás DLA tart előadást a 100 éves házak rehabilitációjáról. A házban zajló programokról itt találtok többet, úgy általában a Budapest100-ról meg itt.

  • Hírek
  • Bankszámla