Egy magyar játék a játszótereken, amellyel végre együtt játszhatnak a mozgáskorlátozott és az ép gyerekek

2015.04.22. 22:27 Módosítva: 2015-04-22 22:29:26
5 hozzászólás

Egy budapesti anyukának elege lett abból, hogy nem tud a három gyerekével játszóterezni, csak azért mert az egyikük, Jancsi súlyosan mozgáskorlátozott. Egy átlagos pesti játszótéren ugyanis nem nagyon van olyan játék, amelyen ott lehet hagyni egy Jancsihoz hasonló gyerkőcöt, hogy maga játsszon vele.

Igazából egy nem átlagoson és egy nem pestin sem.

Szóval leült pár barátjával és addig ötleteltek, míg meg nem találták a megoldást. Ez pedig a

A MagikMe projekt első eleme a Labyrinth. Ez egy játszóterekről jól ismert rugós játék – kicsit továbbgondolva. Négy hely van benne, ebből kettő olyan kialakítású, hogy az is játszhat vele, aki esetleg ülni sem tud stabilan egyedül.

A legszebb az egészben, hogy nem valami külön játékról van szó, ami egy átlagos mozgású gyermeknek használhatatlan vagy unalmas. Ez mindenkinek egyformán érdekes, függetlenül attól, hogy épp ki használja. Aki nem tudja, hogy ez egy speciálisan kialakított eszköz, annak fel sem tűnik.

Az egyszerű hintázgatás ráadásul egy kis ügyességi bónusszal van megfejelve: a négy ülés közt egy kis labirintusban kell vezetgetni egy kis hajót. Ráadásul úgy, hogy hol az egyik, hol a másik gyereknek kell löknie egyet a játékon, szóval csak közös munkával lehet bebűvölni a célba.

A prototípus elkészítéséhez most tavasszal fognak hozzá, már csak pénzt kell szerezniük. 

Az eszköz az egyik  budapesti gyermekkórház közelében felújított parkban fog helyet kapni a helyi önkormányzat jóvoltából. 2016 januárjában bemutatjuk a Labyrinth-ot Nagy Britannia legnagyobb játékvásárán, a londoni Toyfair-en. 8000 angol fontra van szükségünk, hogy ezt az eszközt megterveztessük, megépítsük, megszerezzük a szükséges engedélyeket a működtetéséhez és kihelyezzük, majd bemutassuk a Toyfair játékvásáron.

– írják az alkotók az Indiegogón, ahol bővebben is olvashattok a projektről, az előzményekről és a tervekről. És ahol persze

ti is hozzájárulhattok a fejlesztéshez.

A pénz fele két nap alatt össze is jött, aki lát benne fantáziát, még beszállhat a másik felébe.