A Fény utcai piacnak két nap után eszébe jutott, kik miatt is tilos ücsörögni a járdaszélen

2015.04.25. 00:46

Én azt hittem a Fény utcai ücsörgésbűnözés elleni harcban az volt a mélypont, amikor az önkormányzat sajtósa kiposztolta a panasztevő anyuka levelét névvel együtt a netre, de nem! Van még lejjebb!!! 

Miközben a balesetveszélytől a mérgező vegyszerekig minden elképesztő érvet felhoztak, hogy miért is tilos arra a nyavalyás párkányra ülni, két nap gondolkodás után eszükbe jutott, miért is nem működhet ott tovább a szörnyű fagyifertő: a mozgáskorlátozottak miatt!

Legalábbis ez látszik azon a képen, amit a 7/24-es Benyó Rita posztolt a Facebookjára, s aztán a 444 osztott meg. Éppen javában festik fel a kerekesszékes jeleket szegény melósok:

Hogy mire fognak vele menni azt nem tudom. Mert olyan van, hogy mozgáskorlátozottaknak fenntartott parkolóhely, oké. De olyanról, hogy kerekesszékes járdaszakasz, ahova más ember nem léphet, na olyanról még nem hallottam.

Mondjuk már most is elég speciális szabályok vannak a piacon, például magyaroknak fényképezni tilos, külföldieknek lehet. Szóval egy

ide lábbal állni tilos, viszont kerekesszékkel szabad
simán belefér. Komolyan, kezd egész kreatív lenni az egész!

Még egy-két év és egy izgalmas játék szabálykönyvévé állhatnak össze a tilalmak. Élelmes vállalkozók pedig csapatépítő tréningeket fognak szervezni ide: vajon ki tud kevesebb szabály megszegésével venni egy kiló paradicsomot a piacon.