Mégsem balesetveszélyes a betonfal, nyugodtan lehet ücsörögni a Fény utcában

2015.04.27. 21:49

Hétfő reggelre egyeztetni hívta a második kerületi önkormányzat a Fény Utcai Piac Beruházó, Szervező és Üzemeltető Kft-t (ami 70%-os önkormányzati tulajdonban van) és ott az a megállapodás született, hogy mégiscsak lehet a falra ülni és azon fagyit nyalni.

A Piac részéről sajnos rengeteg rossz mondat született az elmúlt napokban. A lényeg számunkra, hogy miközben biztosítjuk a kerekesszékesek és a babakocsit használók számára az akadálymentes közlekedés lehetőségét, a támfalon fagylaltozni vágyók kérését is teljesíteni tudjuk. Ez véleményünk szerint megoldható. Addig is a Fény utcai piac Intézőbizottsága felfüggesztette azt a korábbi döntést, miszerint a támfalra nem lehet leülni -

írta az önkormányzat egy Facebook kommentben azon kép alá, ahol a kerület polgármestere, Láng Zsolt éppen egy fagylaltot nyal az ominózus falon.

Csütörtökön számolt be nekünk egy anyuka a Facebookon arról, hogy elzavarta a piac vezetősége, amikor öt éves kisfiával leült a kőpárkányra fagyizni. Ezek után egyre több levél érkezett hozzánk, miszerint másokat sem engedtek odaülni, sőt még egy táskát sem lehet oda tenni. A válasz az volt, hogy a fal balesetveszélyes, később pedig az, hogy az ücsörgők zavarják a mozgássérülteket a közlekedésben, és hirtelen erre utaló jelekkel is ellátták a járdát. 

Az ügyben az önkormányzat sajtósa is megszólalt, aki azt üzente,

Szülőként én biztos nem engedném, hogy a gyerekem ott üldögéljen a szélén és jó példát mutatva és sem ülnék oda. További szép napot!

Ezek után Balaton Balázs, bemásolta az érintett anyuka neki írt magánlevelét szóról szóra, névvel együtt több hozzászólásba is.

Miután a Facebookon szerveződés indult a közös, Fény utcai fagyizás érdekében, az önkormányzat megváltoztatta az álláspontját, és hirtelen kiderült, a szóban fogó, kb, 40 centiméter magas betonfal hála istennek mégsem balesetveszélyes, nyugodtan rá lehet ülni. Csatát nyertek tehát az idétlen szabályok ellen harcolók.