10 frankó, eladó kemping Magyarországon: vehetünk tavat, strandot vagy akár fedett élményfürdőt is magunknak

2015.06.09. 14:42
kemping-FotorCreated

Itt a nyár, a legjobb időszak a napon vagy árnyékban döglésre, lubickolásra, kirándulásra és természetesen a kempingezésre. Ez utóbbinak persze számos hátulütője van, az ember például kénytelen alkalmazkodni másokhoz és a házirendhez. Úgyhogy a legegyszerűbb, ha veszünk magunknak egy sajátot!

Most nem is olyan nehéz, tele vannak velük a nagy hirdetési oldalak.

Hogy ilyen nagy piacuk van a kempingeknek, az persze sajnos azt mutatja, hogy nem nagyon mennek. Hiába próbálkoznak glampingekkel meg más trükkökkel, ez a nyaralási forma úgy tűnik, kiment a divatból, vagy legalábbis jóval kisebb az igény rá, mint 10-20-30 évvel ezelőtt. Sokukat már úgy hirdetik, mint ideális fejlesztési területet.

Kár. Nekem nagyon is kedvemre való forma ez!

No de, ha valaki lát bennük fantáziát, lecsaphat rájuk! Íme itt van tíz izgalmas kemping a hirdetési oldalakon keringő több tucatból, a legolcsóbbtól a legdrágábbig. Csemegézzetek belőle kedvetekre!

10. Cserszegtomaj, 24 millió

10 cserszegtomaj

Egy pesti lakás áráért egy két faházas, húsz sátor- és húsz lakókocsihelyes csöpp kempingünk lehet „12 perc autóút távolságra” a Balatontól. Igen érdekes, ahogy keveredik stílusában a népi formakincs a hagyományos üdülőépítészettel. Még borospincéje is van!

9. Dunaszekcső, 45 millió

9 dunaszekcső
Fotó: facebook.com/dunarena

A szekcsői Aréna kemping, étterem és apartmanház is egyben. Már ez a furcsa vár is igen érdekessé teszi, de ami miatt igazán nagy szám, hogy

itt van a híres tamagocsitemető is, amit meg lehet venni az egész komplexummal együtt.

8. Balatonkenese, 75 millió

balatonkenese

Bár nem közvetlenül a parton van, van egy szexepilje. A hirdetés szerint:

tulajdonosának köszönhetően évente több alkalommal is  fesztivál színhelye volt ez a remek adottságokkal működő kemping

Ti tudjátok melyik fesztiválról lehet szó? (Frissítve: köszi a válaszokat! Mint kiderült, Szántódra költözése előtt az Alkotótábor volt itt, illetve motoros találkozók is.)

7. Fertőd, 125 millió

8. fertőd ingatlancom

A zakkantan organikus fogadóépület kifejezetten tetszik, s ha lehet, elhagyatottan még szürreálisabb, mint egy csomó kempingezővel. Mivel

az Esterházy-kastély egykori angolparkján fekszik, 

építeni újat nem szabad bele. A hirdetés szerint az új tulajdonos abban bízhat, hogy az állam majd megveszi tőle a területet, és visszaállítja a kastélykertet.

6. Neszmély, 213 millió

7 neszmély edencampingcom

Igazi klassz vízitúra-állomás a Duna partján, rengeteg hajóhellyel. Ráadásul holtágról van szó, szóval még nyugis is. Az Éden Camping amúgy most is zavartalanul üzemel.

5. Komló, 275 millió

6 kömlő otthonterkep

A hegyi-erdei kempingek alighanem a vízpartiaknál is jobban megsínylették a megváltozott turisztikai szokásokat. Pedig igazi kis béke szigetének tűnik ez a sikondai bungalós, sátorhelyes szállás, ahonnan jó nagyokat lehet kirándulni. (A hirdetésben Kömlő van Komló helyett, ami pedig igencsak odébb van. Kösz, hogy szóltatok!)

4. Galambok, 533 millió

5 galambok icom

Már tavaly is a piacon volt ez a 2002-ben épült termálfürdő, melyhez  nemcsak kemping, de egy ezer négyzetméteres fedett medence is tartozik. Nem is hangzana rosszul, de a Termalonline szerint a közelben több hotelt is próbálnak elpasszolni, és nem nagyon mennek.

3. Pusztaszentlászló, 600 millió

4 pusztaszentlászló com

Bár zalaegerszeginek írják, valójában az Aqua Barbara Termálstrandról van szó, melyet most egy kempinggel együtt árulnak. Szép a sok repcével a háttérben, nem?

2. Szántód, 1,3 milliárd

szantod

A közvetlen Balaton-parti üdülő és kemping már önmagában is izgalmas lenne, de rátesz még egy lapáttal, hogy a központi épülete, amely

ma az üdülő vizesblokkja és konyhája, eredetileg egy Horthy-villa volt!

Szerepelt is annak idején az 5+1 eladó Horthy-ingatlan válogatásunkban, úgy látszik azóta sem kelt el. (Különösen szép, hogy ugyanezt az 1,3 milliárdos ingatlant máshol ezekkel a vízjeles képekkel próbálják eladni.)

1. Törökbálint, 2 milliárd

törökbálint

Kétszer is megnéztem, rákerestem máshol is – tényleg ennyi. Sátorhelyekből valószínűleg a XXIII. század derekáig nem fogja behozni az árát, de 12,5 hektár építési területtel sok mindent lehet kezdeni a budai agglomerációban. Terveztek ide aquaparkot, de lehet, hogy lakópark lesz belőle egyszer.

***

Nektek hogy tetszenek? Ne fojtsátok magatokba a véleményeteket, jöhetnek a kommentek ide vagy a Facebookra!

Kempinget vagy strandot vennétek? Most 20 misi és 2 milliárd közötti áron válogathattok! Itt a 10 legfrankóbb eladó kemping az ingatlanpiacon:

Posted by Urbanista on 2015. június 9.