Gyönyörű luxus kecót árulnak a Luczenbacher-házban

2015.06.22. 11:21

A Luczenbacher-házat nem véletlenül hívják így. Bár Luczenbacher Pál fakereskedő 1842-ben épült házát lebontották a nagy századfordulós ingatlanboom idején, az 1899-ben helyére emelt épület nem csak a klasszicista formákat, de állítólag a tömegét is megőrizte elődjének. (Történetéről az Urbface-en olvashattok többet.) Lehet, hogy nem egy kiemelkedő alkotás a Duna-partján, de akár csak a pesti oldalon, itt is a sokszínűségből összeálló egység teszi igazán izgalmassá a partot. 

Meg persze a történetek. Ebben a házban például Gobbi Hilda élt.

Most azonban nem a Duna-parti sokszínűség, meg a hozzá fűződő történetek miatt szerepel nálunk ez a ház, hanem mert egy elképesztően klassz lakást fedezett fel benne Dóri.

Hogy mennyire lehet csendes egy Fő utcára néző lakás közvetlenül a Horgásztanya felett az első emeleten, azt nem tudom - de feltételezem, hogy nem túlzottan. Kicsit sajnálom azt is, hogy az önkormányzat hagyta műanyagra cserélni a nyílászárókat (ha jól látom a hirdetésben). Hiszen ha egyszer tényleg megszépül a tavalyi Street View-n elég ütött-kopott épület, akkor szebb lenne egy egységes, hagyományos homlokzati kép.

Na de ezen kívül legfeljebb irigységből tudnék fanyalogni.

Tényleg egy ézterem feletti első emeleti kecóról van szó, de ha valaki mondjuk római lakásról álmodozik, akkor ott is egyből odaképzel a földszintre egy klassz vendéglőt (most abba ne menjünk, bele, hogy a Horgásztanya mennyire klassz). De a lényeg: gazdag külföldiként valami ilyesmi lakásban gondolkodnék Budapesten.

A hirdetés szerencsére szépen van fotózva, így kiderül, hogy egyik irányból a Halász utcából kap egy kis dunai panorámát, a másikból meg a Szent Erzsébet templomra látni.

Nagyon pöpecül be van rendezve, nagy, világos terekkel. (Amelyek persze marhára nem így néznek ki majd egy hét használat után, hacsak az új lakó nem egy rendmániás lakberendező, akinek egyetlen személyes holmija sincs - na de ez már nem a hirdetés hibája).

Ám ami miatt nekem igazán tetszik a belső kialakítás, az két dolog. Az egyik a fürdő. Bár nincs térkép mellékelve a hirdetéshez (a szép képek ellenére ezért egy fekete pont jár az ingatlanosnak), látszik, hogy az elég előnytelen alakú, ráadásul az a szűk ablak alighanem egy lichthofra néz. Ám a hátrányos adottságokat néhány jól megválasztott, és kissé szokatlan módon elhelyezett tükörrel kifejezetten előnyösre fordították.

A másiknál idézem az ingatlanost:

A nappali különlegessége a valódi, élő növényfal (amely automata öntözéssel, a növények számára optimális megvilágítással van ellátva)

Az igazat megvallva kissé szkeptikus vagyok az ilyen rendszerekkel kapcsolatban, de ettől függetlenül baromira tetszik. Ha tényleg működik, nagyon menő lehet.

Még több infó és kép a hirdetésben.