Az öt legőrültebb franciaországi szállás

2015.08.20. 14:09

Azt még a legádázabb frankofóbok is kénytelenek elismerni, hogy ami a természeti adottságait illeti, Franciaország a világ egyik legszebb – ha nem éppenséggel a legszebb – országa.

Mivel az angol nyelven francia híreket közlő The Local.fr portált franciaellenességgel végképp nem lehet vádolni, ezért ők fennhangon éltetik a gyűjtésük szerinti öt legelvontabb francia szálláshelyet.

Íme a válogatásuk:

Laknál gömbben?

Itt aztán kimaxolható az égbolt heverészve kémlelése, anélkül, hogy a bogarak, a hangyák a bőrünkön mászkálnának. Kevésbé lovasiasan fogalmazva: fullextrás sátorozás-élmény, a sátorozás kényelmetlenségei nélkül. (Bár azt nem tudom miképp oldják meg, hogy ne forrjon fel a felkelő nap sugaraitól a vendégek agyvize.)

A japán tatami-stílusban felépített gömbökben Marseilles közelében szállhatunk meg. A vendégkönyv szerint mindenki imádja. Az egyik legmenőbb bejegyzés szerint:

Kinek kell ötcsillagos hotel, ha megszállhatsz egy ötmilliárd csillagosban is?

Egy éjszaka reggelivel 109 eurótól foglalható.

Fotó: A-un-fil.com

Aludhatsz a levegőben lógva

Bretagne északnyugati részén a borzongást kedvelők egy erdőben a faágakról lelógatott sátrakban is megszállhatnak.

Egy négytagú családnak (2 felnőtt, 2 gyerek) 80 euró egy éjszakára ez a móka és biztos nyújtanak mennyiségi kedvezményt is, de kötve hiszem, hogy bárki is itt töltene két hetet.

Egy-két éjszakára azonban feltétlenül kipróbálnám. A Tripadvisoron valaki így áradozott:

A táj, a túralehetőségek, a szívélyes vendéglátás mind-mind tökéletes. Pompás helyszín a lemerült akkuk feltöltésére.

(Hirtelen csak egyetlen akkufeltöltős üdülő jut eszembe, de az vicces lenne, ha a környező fakoronákról pedig a testőreinek a sátrai lógnának le.)

Erőmű-torony

Oké-oké, nem egy igazi erőmű, csak egy közeli (tényleg igazi erőmű) másolata, de ez itt kérem a Villa Cheminée nevű szálloda. A nemzetközileg is jegyzett japán installációs művész, Tatsu Nitzi alkotása.

A tizenöt méter magasan felépített ház alapterülete pusztán tizenhat négyzetméter. Nyugat-Franciaországban, Nantes mellett található és rendkívül népszerű, ezért aki itt szeretne megszállni, az jó előre foglalja le.

Gyönyörű esték, pazar naplementékkel. A víztükör, a csónakok és a madarak látványával ... begubózásra imádnivaló helyszín!

Áradozott az erőmű-panzióról az egyik vendég.

Fotó: www.lesalicourts.com

Lombok közötti kuckó

Esküszöm, hogy erről a megoldásról először a Ludovika mögött, az Orczy-kert egyik fakoronájára felhúzott kunyhó jutott az eszembe.

A hét méter magasan a fára épített, háromszobás házikóban egyszerre hat fő szállhat meg.

Vicces volt a reggeli. Egy kosárban tálalták, amit egy kötéllel nekünk kellett felhúzni.

Jegyezte meg az egyik szállóvendég.

A Loire-völgyében található „égi” fakunyhót Párizstól mindössze két órányi autózással, dél felé tudjuk felkeresni.

Fotó: La Ferme Aventure/Facebook

Aludj egy repülőn

A repülőbuziknak bizonyára a kelet-franciaországi La Ferme Aventure a legcoolabb szálláshely. A legendás Caravelle (oké, nem annyira ismert, mint a Concorde, de bizonyos szubkultúrában elég komolyan hájpolják), az egyik legsikeresebb első generációs európai sugárhajtású utasszállító-család kiszuperált gépét alakították át szállodává.

Ráadásul Francia-földön francia termékben száll meg az erre a mutatványra éjszakánként 110 eurót áldozni hajlandó utas, hiszen a gépet annak idején a Sud Aviation gyártotta.

Az ágyak kényelmesek, az pedig priceless, hogy a pilótafülkében is ejtőzhetsz.

Magasztalta az egekig a röpcsiszállót az egyik vendég.

Ti melyik szállást próbálnátok ki?