A brit felső tízezer új hóbortja a horkolószoba

2015.09.01. 08:55

Felejtsük el a házi mozitermet és a hatalmas, reprezentatív ebédlőket, mert az Egyesült Királyság tehetős ingatlanvásárlói olyan fintort vágnak, ha a kínált kecó kínálatában nem szerepel legalább egy nyamvadt horkolószoba, mint ha a gangra kellene kijárni a közös, pottyantós budira.

A luxus lakásingatlanok fejlesztői egyébként a jól hangzó „second master suit”-néven hirdetik az efféle extrát, többek között a puccos londoni St. John's Wood városrészben is. Vajon mi lenne a menő magyar elnevezés? Másodlagos mesterháló?

A horkolók mellett nyilván a késő éjjelig ágyban olvasókat, tévézőket és laptopozókat is megcélozták ezzel a lakásbeosztással.

Egyébként minden hatodik brit pár külön ágyban alszik a Sleep Council (mert, hogy ilyen is van!) felmérése szerint.

Vajon a különalvás kinyírja a párok szexuális életét?

A párkapcsolati tanácsadók szerint nem! A nyugtalanul alvók, a horkolók, vagy éppen a szoptató kismamák így legalább nem zavarják életük párját, amikor pedig „olyanjuk van”, akkor természetesen egyikük átkopog. Sőt, talán még izgibb is a külön háló, mint ahogy Cate Campbell párkapcsolati tanácsadó nyilatkozta.

A sznob angolok legújabb hóbortja az amerikaiak érdeklődését is felkeltette, hiszen a Washington Post egyik újságírónője egy cikkben gyűjtötte össze a tárgyban leírtak javát.