Londoni ingatlan lopott fotóival kínált „gyönyörű budapesti lakást” egy csaló

2015.11.10. 09:05
south ken gif.gif

Lassan több bűnöző próbálkozik internetes ingatlanos csalással, mint zsebmetszéssel. Íme még egy.

Szabolcs keresztnevű olvasónknak vált gyanússá az alábbi hirdetés.

south kens jofogas

Először is az, hogy egy ilyen lakást az első kerületben legfeljebb heti-, és nem havi 140 ezer forintért adnának ki bérbe. Majd kicsit jobban megnézte a képeket, amikor is feltűnt neki, hogy budai helyett túlságosan is angolosak a részletek:

Ha már egyszer a hálózati fali csatlakozók mellőzése a képeken túl nagy kihívás, legalább választhatott volna olyan ingatlant, ahol nem tipikusan brit ablakokkal van tele a lakás, kilátással viktoriánus épületre.

Olvasónk elő is bányászta a donor-hirdetést. Londonban, South Kensington városrészben kínálják az ominózus lakást rövid távú bérletre. Vagyis hasonló az eset a pár éve az Urbanistán is bemutatott Toronto-Budapest-tengelyhez.

A csalós, magyar hirdetés időközben inaktívvá vált. Merem remélni, hogy nem azért, mert egy-két embert már sikerült megkopasztani.

south kens hollyday.png

Olvasónk pár hónapja már letesztelt egy hasonló ajánlatot. Ott egy paypal-szerű weboldalon keresztül kéne pénzt utalni a tulajdonosoknak, „akik külföldön élnek”. A lakást egyébként „a motorbalesetben elhunyt fiuknak vették az egyetemi évekre”...

Szóval csak óvatosan! Feltételezem sokan bedőlnek, mivel rendszeresen találkozom ilyenekkel...

Üdv,

Szabolcs

Kössz. Stimmel, csak ésszel és óvatosan.

  • Tippek
  • Hírek