Meglepő árukapcsolások az amerikai luxusingatlan-piacon

2015.12.09. 08:35

Arról már mi is beszámoltunk, hogy egy-egy ingatlan eladása gyakran rétestésztaként nyúló projekt. A hazai közszereplők, celebek luxusingatlanjai, avagy éppen „luxusingatlanjai” sem kivételek. Gondoljunk csak Győzike nógrádi zebrapalotájára, vagy Ruttner György ügyvéd birtokára.

Az amerikai multimilliomos, híres és kevésbé híres emberek is igyekeznek mindenféle hozzáadott hókuszpókusszal kívánatosabbá tenni a zselés töltelékként nyúló ingatlaneladásaikat.

Itt van például a képen látható, 3,1999 millió dollárra beárazott, teljesen napenergiára állított „házikó”, ahol még a saját, szűrőberendezéses vízellátás is megoldott (így hívják amerikai ingatlanosul a „kis ékszerdoboz” fúrt kutat). Vannak hozzá szökőkutak, meg egy három parkolóhelyes garázs, két elektromus autótöltőfejjel.

De ha mindez nem elég, akkor a vevő megkapja a garázs egyik menő töltelékét,

minden nyugati parti startap-guru Polski Fiatját, egy Tesla Model S-t is.

A kosárlabda PuskásÖcsiLeoMessiPeléje, Michael Jordan annyira besokallt az egyik Illinoisban fekvő ingatlanja eladásába, hogy az ingatlanügynöke megszellőztette: „Mr. Jordan bármire képes, ha jó áron elviszik a kecót.” A vevőhöz a tulaj kész hozzávágni egy csomó sportrelikviát és hajlandó mindenre dedikálni, hogy

Michael Jordan a vevő oldalán áll.

A 15 fürdőszobás vittyillóhoz saját teniszpálya, kosárlabdapálya, konditerem, fodrászszalon(!) és 15 kocsibeállós, fűtött garázs is tartozik.

Hajrá kosárlabda-őrültek, az eredeti 29 millió dollárról már a felére, 14,855 millióra faragták le a vételárat.

Frank Sinatra tulajdonában állt valaha egy  New Yerseyben fekvő tengerparti luxusapartman. Most az 5,2 millió dolláros vételár részét képezi a kiváló keresztapa kapcsolatokkal bíró, aranytorkú énekes ottfelejtett,

tisztes őszes hajpótlása is.

Arról az indonéz nőről pedig mi már a mostani gyűjtésünk forrása, az amerikai Forbes előtt beszámoltunk, aki unortodox módon a házával együtt a vevőnek felkínálta önmagát is feleségként.

Ti mi mindenre lennétek képesek, ha gyorsan meg szeretnétek szabadulni valamelyik pármillió dolláros ingatlanotoktól?