Eredményt hirdettek a Kossuth téren: ezek a tervek születtek a MTESZ-székház átalakítására

2015.12.16. 08:46

A Kossuth tér legtöbbeket megosztó épülete a MTESZ-székház (leánykori nevén a Magyar Kereskedelmi Kamara székháza), mely egy félig megépült historizáló épület modern befejezése lett. Szeptemberben ötletpályázatot írtak ki az elavult irodaház felfrissítésére. Akkor részletesen leírtuk, pontosan mit várnak a pályázattól, milyen nehézségek elé állítja a feladat a tervezőket, na meg hogy kik és hogyan fogják elbírálni a pályaműveket.

Tegnap eredményt hirdettek, lássuk, mire jutottak.

A pályázatra összesen 40 tervet adtak be, ebből 36 volt érvényes. Abszolút győztest nem hirdettek, de 7 művet megvásároltak. Egyet 25, kettőt 20, hármat 10, egyet 5 ezer euróért. A befutók közt angol és portugál iroda is akad.

Valamennyi pályaművet meg lehet tekinteni itt, míg a zárójelentést itt találjátok (pdf). Ez utóbbiban mind a 40 pályaműről van egy néhány soros összefoglaló, érdemes végigböngészni.

Információink szerint a zsűri nem talált olyan művet, amely egy az egyben megvalósítható lenne, de a megvásárolt művek alapján el lehet indulni.

A pályaművek részletesebb elemzésével még az Urbanistán is visszatérünk, de egyelőre nézzétek meg a hét megvásárolt elképzelés látványtervét ugyanabból a szögből (nagyjából az Andrássy-szobor mellől).

Kinek melyik jön be legjobban? Melyikből mit valósítanátok meg? Jöhetnek a tippek kommentekbe itt vagy a Facebookon!

Itt vannak a legfrissebb tervek a Kossuth téri MTESZ-székház átalakítására. Nektek hogy tetszenek?

Szerző: Urbanista2015. december 15.