Lidl üzleteket nyitnak spanyolországi malmokban

2015.12.17. 09:50

Cervantes Don Quijoteja vajon mit szólna ahhoz, ha megtudná, hogy három Barcelona közeli, La Mancha-stílusú szélmalmot felvásárolt a német Lidl áruházlánc?

Tulajdonképpen a pesetáikat, pardon eurocentjeiket a fogukhoz verő vásárlók kiszolgálása apropójából a Lidl nem is követett el hatalmas ízlésterrort a szélmalmok ellen, mert, hogy azok nem is olyan nagyon matuzsálemek.

1961-ben építették a legrégebbit, mert Franco tábornokék idegenforgalmi szárnysegédei így képzelték el a turistacsalogatást.

Egész változatos célokra használták a most már „Lidl-malmokat” az évtizedek során (például étteremnek és dizsinek is), talán csak egyetlen dologra nem: lisztet őrölni.

Lebontani ezeket az objektumokat azonban mégsem lehet, mert furcsa módon, de időközben védetté nyilvánította őket a katalán kormány.

Végül a Lidl csapott le rájuk, és egy kétezer-ötszáz négyzetméteres üzletközpontjának az ékévé válik ez a három malom, számolt be minderről a Local.

Az én tetszésemet annyira nem nyerte el a projekt, bár kétségkívül, hogy ennél durvább újrahasznosításokat is láttunk már. Hasonlóan, mint ahogy a szegedi Lidlnél sem vagyok elájulva a teljesen funkciótlan, templomra hasonlító felépítménytől a parkoló szélén, mint ahogy a biatorbágyi outlet áltemplomtornyától sem.

Igaz annak talán annyi funkciója mégis csak van, hogy így könnyebb észrevenni az autópályáról az üzletközpontot.

Nektek tetszik?