Különös, romantikus villaerődöt árulnak a budai hegyekben

Ugyanitt nyíregyházi családi vár és virágos-barlangos lépcsőház Érden

2016.04.10. 09:48
saláta1614.png

7. Lovagvár nyíregyházán

Ebben a hirdetésben  a faburkolatú belső tereket, a géppisztolyokat és a gitárerősítőket láthatjuk, meg az alaprajzot. Ebben a változatban meg azt, hogy is néz ki kívülről. Már sokszor leírtam: imádtam az ilyen várházakat gyerekként, ha hamarabb kerül a piacra, tuti belekerül  ebbe a válogatásba .

6. Erődvilla a budai hegyek közt

Akár ezt is a kortárs várak közé lehet sorolni, ám jóval régebbi azoknál. Ha hinni lehet a hirdetésnek, az 1923-ban épült neoromantikus villát a harmincas években bővítették utoljára, utána már csak korszerűsítgették. Bár a rácsok kicsit tovább ridegítik a lovagvárhangulatot, ha egyszer lesz egy olyan válogatás a környék villáiról, mint mondjuk a mátyásföldiekről, akkor tuti belekerül!

5.  Kő és nád meglepő találkozása a Balatonon

Ha már a sziklás témán pörgünk. (Még több furcsa nádtetős ingatlan itt.) 

4. Különös, klassz villa Törökvészen

Kíváncsi vagyok milyen lehetett újonnan, mert jelenlegi formájában furcsa keveredése a modernnek és a romantikusnak. Simán el tudom képzelni, hogy eredetileg is ilyen volt, mert Vajda Andor hasonló keveréket tervezett a Margit körútra is, hogy erről a Nagymező utcai premodern csodáról ne is beszéljünk! 

3. Ez a ház egy oxigéncsatornában fekszik

És egy videó is tartozik hozzá(Kösz Gergő!)

2. Barlangos-virágos lépcsőház

Nem vár ugyan, de kiskoromban ezt is irigyeltem volna.  (Kösz Erika!)

1. Ez a rejtélyes kőfal vajon mi?

Ha már itt a várhangulatot emlegetjük. Megpróbáltam utánanézni a pusztazámori romoknak, de semmit sem találtam róla. Amúgy takaros ház, takaros porta, csak ennek a második kerítést nem értem. Aki tudja mi az, ossza meg velünk!

***

Felesleges kommenteket elkerülendő: az ingatlansalátában nem csak béna ingatlanhirdetések vannak, hanem bármi, ami érdekes. Tudsz te is valami ütőset? Jöhet az urbanista@index.inda.hu címre - kösz!

Még több izgalmas ingatlanhirdetésért kövesd az Urbanistát a Facebookon!